Uredništvo    28. september 2015
Luka Modrić o pranju denarja v Dinamu iz Zagreba

Mamiću milijone plačal na roko

Hrvaški časnik Jutarnji list je pridobil izjavo Luke Modrića, ki je USKOK-u pojasnil, kako ga je Zdravko Mamić zavedel in opeharil ob odmevnem prestopu iz Dinama v londonski Tottenham.
SORODNE NOVICE
Trener Gremia: Bil sem boljši ...
16.12.2017 | Evropske lige
Zidane: Benzemaja bom branil d...
16.12.2017 | Evropske lige
Zgodba za prihodnje rodove
15.12.2017 | Evropske lige
Napadalec Atletica mora garati
15.12.2017 | Evropske lige
Cristiano? Včasih ne bi smel ....
15.12.2017 | Evropske lige
Gigijev dres na posebno mesto
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Hrvaški časnik Jutarnji list se je dokopal do izjave zvezdnika Reala iz Madrida Luke Modrića, ki je hrvaškemu Uradu za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (USKOK) podal svojo razlago odmevnega prestopa iz zagrebškega Dinama v Tottenham, ki je leta 2008 zanj odštel kar 21 milijonov evrov.

USKOK namreč brata Mamić obtožuje, da sta se v več letih na nelegalen način na račun kluba dokopala do skoraj 12 milijonov evrov, pri čemer naj bi se še posebej okoristila v primeru Modrićevega prestopa, saj naj bi s tega naslova protipravno svoje žepe napolnila s skoraj sedmimi milijoni evrov.

Jutarnji list poroča, da je USKOK Modrića zaslišal v času, ko se je hrvaška reprezentanca pripravljala na kvalifikacijski obračun z Azerbejdžanom v Bakuju. Modrić je predstavnikom USKOK-a natančno pojasnil, kaj se je dogajalo v času njegovega prestopanja v Tottenham in na več mestih posredno potrdil, da je zajeten cel visoke odškodnine končal v žepih kontroverznega Mamića. Modrič je med drugim razkril, da je bil aneks o igranju za Dinamo, po katerem mu je pripadalo 50 odstotkov dogovorjene odškodnine, podpisal šele po prestopu v Tottenham, razkril pa je tudi, kako je v spremstvu Zorana Mamića in Zdravkovega sina Maria obiskal banko ter delež družini Mamić izplačal kar na roko.

"Nekje okoli aprila leta 2008 je bil dogovorjen moj prestop iz Dinama v Tottenham. Prestop je bil vreden 21 milijonov evrov, pri čemer je po dogovoru obeh klubov celotna odškodnina pripadla Dinamu. Pred odhodom v Tottenham sem potrdil zapisnik o prekinitvi pogodbe z Dinamom, v katerem je bilo navedeno, da do kluba nimam več nikakršnih materialnih ali finančnih zahtevkov."

"Z obzirom, da sem bil v tistem času presrečen, ker odhajam v nov klub in v najboljšo nogometno ligo na svetu in upoštevajoč, da sem tedaj brezmejno zaupal Zdravku Mamiću, sem omenjeni zapisnik podpisal, ne da bi ga sploh prebral."

"Čeprav je Mamić večkrat obljubil, da bom dobil del izplačane odškodnine, tega nikoli nismo potrdili v pisni obliki. Imeli smo le ustni dogovor. Nekaj časa po uresničenem prestopu in v času, ko sem že začel igrati za Tottenham, sem se obrnil k Zdravku Mamiću in ga vprašal, kdaj mi bo izplačal moj del. Zdravko Mamić mi je še enkrat več dejal, da mora razmisliti ter da se mi bo javil. Kasneje se mi je javil in mi dejal, da bom formalno dobil 50 odstotkov od prestopa, torej približno 10.5 milijona evrov, vendar pa da bom pri tem dobil le manjši del in sicer za zasluge, ki mi pripadajo zaradi igranja za Dinamo in zato, ker sem tako dolgo ostal v Zagrebu."

"V tem času, ko sem že igral za Tottenham, je bil sestavljen aneks pogodbe za profesionalno igranje nogometa med menoj in Dinamom,v katerem je bilo zapisano, da mi v primeru prestopa pripada 50 odstotkov vrednosti odškodnine. Zdravko Mamić mi je tedaj pojasnil, da moram nujno podpisati ta aneks, če želim dobiti del odškodnine iz mojega prestopa v Tottenham. Mislim, da mi je Zdravko Mamić vročil omenjeni aneks v podpis, a se ne spominjam, da bi ostal pri meni. Zahteval je, da podpiševa pogodbo o 'moji polovici', po kateri bi meni pripadel manjši, njemu pa večji del celotnega zneska. Podlaga za takšno delitev naj bi bila njegova vlaganja v moj 'nogometni razvoj' …

"V omenjeni pogodbi je bila definirana le razdelitev polovice moje odškodnine ob prestopu v Tottenham. Ne spominjam se, kolikšen odstotek mi je pripadel, vendar pa mislim, da sem skupaj prejel približno 1.9 milijona evrov."


"Nekaj dni preden naj bi prejel denar od Dinama, je bil denar nakazan na moj račun, jaz pa sem nato v spremstvu članov družine Mamić, točneje Zorana in Maria Mamića, odšel na banko, dvigni denar ter jima ga izročil v gotovini. Ravnal sem tako, kot so mi dejali."


Modrić je na več mestih razkril, da je bil zaveden in zaslepljen s strani Zdravka Mamića, kljub temu pa je pripravljen do konca sodelovati z organi pregona in znesek v višini 1.9 milijona evrov tudi vrniti.

"Smatram, da mi naveden znesek pripada, saj je Dinamo na moj račun ustvaril veliko prihodkov, ki izvirajo tako iz prestopa v Tottenham kot iz sponzorskih pogodb. Če se bo v času postopka ugotovilo, da nisem imel pravice do tega zneska, sem ga pripravljen vrniti," je še izjavil Modrić.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 13
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
ChampionsLeague12 30.9.2015, 06:25 Prijavi komentar
js mam od modriča dres .. rabi kdo ?
ChampionsLeague12 30.9.2015, 06:24 Prijavi komentar
Ibrahimovič je Modriču že Gmail.com poslal da ga bo poljubil pod drevesom ob igriču na dan tekme PSG : Real Madrid.. in modrič mu bo nastavil rit za 1.9 mio € in bo spet v profitu
pepe 29.9.2015, 17:50 Prijavi komentar
piksi - če bi vsi razmišljali kot ti, potem bi Modrič igral za Obrovac in ne za 20 km oddaljeni Zadar. Da se o Dinamu, Tottenhamu in Realu niti ne menimo. Morje pa bi videl 1x letno, pa čeprav bi živel 2 km vstran
mikimaus 29.9.2015, 15:06 Prijavi komentar
EG: Daleč od tega, da bi menil, da je Barca "brezmadežna" in se kot navijač v marsičem "dejmo rečt sramujem", kar se tiče prestopov v zadnjih časih ipd. Samo pri utajevanju davkov igralcev, pa mislim, da klub nima pri tem nič. To je stvar igralca in njegove politike. In še vedno sem mnenja, da niso samo Messi, Neymar in (zadnji primer) Masch izjeme, temveč je tega še veliko veliko več tudi pri igralcih drugih klubov. In v nasprotno me bo težko prepričati. Vprašanje kje, kam se gre gledati in kam ne.
EG 29.9.2015, 11:31 Prijavi komentar
mikimaus: ne sodelujem drugače v takih pogovrih in sedaj niti slučajno ne provociram ali karkoli ampak glede na to da je zdaj davke utajil še Mascherano, je meni pri Barci vse skupaj malo sumljivo :D Drugače pa ja, Modrič je bil star 21 let ko je odšel iz Zagreba, dvomim da je on študiral da bi to lahko bil ilegalni denar, sploh če je res moral podpisat papir da dobi 50% od transferja..
PROM€T€Y 29.9.2015, 10:54 Prijavi komentar
bumbazumba 29.9.2015, 07:39.......ja, takrat. Takrat so Angleži imeli 3 polfinaliste LP.
piksi 29.9.2015, 10:29 Prijavi komentar
Modrič je pri meni izgubil pike,ko je celo mladost bil velik navijač BARCE,potem pa je podpisal za REAL,ampak o njem je potem govoril kot o klubu iz svojih sanj.
Tito81 29.9.2015, 08:55 Prijavi komentar
Modric pa je izgubil pike pri meni... Kako je lahko tako naiven in predvsem neumen? Kaj pa zastopnik? A Modric se je vse to kar sam pogovarjal z Mamicem? Brez pravnikov in ljudi, ki se spoznajo na transferje.... Pa saj govorimo o 21 miljonih! Neumnez
bumbazumba 29.9.2015, 07:39 Prijavi komentar
Z obzirom, da sem bil v tistem času presrečen, ker odhajam v nov klub in v najboljšo nogometno ligo na svetu
mikimaus 29.9.2015, 06:49 Prijavi komentar
Pred nekaj dnevi sem o tem pisal pod komentarjem o Naymarjevih davkih, ko je bilo govora, da je to tehnika "umazane Barcelone"... No pa se hitro vrne. Tudi drugi niso imuni na "denar pod roko" in "prirejanje pravil". Pa pri tem tako Real, kot v Neymarjevem primeru Barca, nima nič pri tem... Samo za ilustracijo.
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE