Uredništvo    7. november 2015
Izvršni predsednik Zagrebčanov spet blestel

Mamić o Ćoriću in "krizi" Dinama

Hrvaške medije je v petek pred tekmo z Istro presenetil medijski nastop alfe in omege zagrebškega Dinama Zdravka Mamića, ki se je odzval na zadnje dogodke v klubu.
SORODNE NOVICE
Unai Emery: Bolje z Realom zda...
11.12.2017 | Evropski pokali
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropski pokali
Liga prvakov: Real s PSG, Barc...
11.12.2017 | Evropski pokali
Liga prvakov: danes ob 12.00 ž...
11.12.2017 | Evropski pokali
Dani Olmo želi postati Hrvat
9.12.2017 | Evropske lige
Marcos Tavares, prava legenda
7.12.2017 | Evropski pokali
(foto: splet)
Brata Zorana Mamića je vsemogočni Zdravko Mamić na novinarski konferenci nadomeščal predvsem zaradi odmevnega javnega nastopa člana prvega moštva Anteja Ćorića. Eden največjih biserov modrih je v družbi svojih najbližjih nekaj ur prej sklical lastno novinarsko konferenco, na kateri je 18-letnik jasno povedal, da si zaradi šikaniranja želi zapustiti zagrebško ekipo.

"Ne bomo rekli, da nismo šokirani. Ali pa hlinili, da se nas to ne in da se to ni pripetilo. On je naš otrok, toda ta situacija ni od včeraj, včeraj je le eksplodirala. K temu moramo v imenu kluba in izvenserijskega dečka, ki ima šele 18 let, pristopiti čimbolj resno," je del vnovič dolgega govora Mamića starejšega.

"V 45 letih v klubu nikoli nisem slišal ali sodeloval pri tem, da bi klub tako zelo želel pomagati igralcu, kakor je želel pomagati Ćoriću ali njegovi družini. Vse smo storili, da bodo srečni in to bomo počeli tudi v prihodnje. Pripravljeni smo se žrtvovati in trpeti 'batine', da Ćorić še veliko let nosi dres Dinama in osrečuje naše občinstvo ter prinaša uspehe svojemu klubu," je nadaljeval.

"Pod Zoranom Mamićem je Ante s 16 leti debitiral v prvi ekipi Dinama, v sezoni 2014/15 je s 17 leti odigral 33 tekem, v tej sezoni pa 19 tekem. Gre za seštevek okoli 60 tekem v dveh letih, plus reprezentanca, ker je igral tudi za naše mlade reprezentance. Obveza stroke je, da dozira igralca, da pazi, da se mu kaj ne pripeti."

Prvi mož zagrebškega kluba je priznal, da je bil Ćorićev oče res na pogovorih za prestop v Porto, odločitev o nastopu na naslednji ligaški tekmi proti Istri pa je postavil povsem v roke svojega brata.

"Ante je prekrasen dečko in vse pozivam, da spustimo žogo in se obnašamo odgovorno, tako proti temu fantu kot proti klubu. V nekaterih primerih je bil tudi kapetan, v naši kampanji za Ligo prvakov se on in (Marko) Pjaca smešita, ker sta onadva simbola Dinama tudi za prihodnost," je še zatrdil izvršni predsednik hrvaških prvakov.

"Nedvoumno sporočamo, da želimo Ćorića še dolgi niz let v našem Dinamu, da bi zgradil pravo kariero in se zgradil kot človek ter osvojil veliko trofej v svojem Dinamu. To je napravil on v krogu svoje družine, jaz pa ga bom, ko ga vidim, objel in se z njim pogovoril, z mano pa bo lahko kolikor dolgo bo to hotel.

"Na voljo sem vsem, on ve, kako rad ga imam in kako ga spoštujem, kako rad imam Dinamo in moj posel je, da sem vsem na voljo. Ante trdi, da ne gre za minutažo, temveč za odnos do njega. To je subjektivna ocena, toda v vsakem klubu na svetu neki igralci mislijo drugače od trenerja. To bi pripisal izključno njegovemu subjektivnemu dojemanju, četudi je neutemeljeno, sporočam pa mu: 'Ante, to je tvoj Dinamo, posveti se delu, svojim trenerjem, edino mesto, da dokažeš kakovost, je zelenica!'

"Naša želja je, da igrajo fantje, toda nekdo ima več potrpljenja, drugi manj. Plan B? Kakšen plan B? Imamo samo plan A! Ta je, da Ante pride na trening in spremeni svoje mišljenje. Ne bom ga prepričeval v to, da se mora opravičiti trenerju. On se mora opravičiti samemu sebi! On je idol svoje soseske, idol navijačem ... Ne bo imel težav s štabom in z mano, niti s komerkoli v klubu. Dobil bo le malo kazen, kakršno si zasluži, to pa bo to ..."


Ob slabem pogledu na lestvico, kjer sta Matjaž Kek z Rijeko in Damir Burić s Hajdukom v redki prednosti pred serijskimi prvaki, je Mamić še samozavestno napovedal, da Dinamo ne bo izgubil več nobene tekme do konca prvenstva, dotaknil pa se je tudi Lige prvakov.

"Navijačem želim sporočiti, da naj ne bodo frustrirani, ker smo tretji v HNL. Jamčim jim in zapovedujem, da mora Dinamo v naslednjih 21 tekmah do konca prvenstva zmagati minimalno 19- ali 20-krat!" je v svojem slogu blestel Mamić.

"Do poletja ne bomo doživeli poraza. Tega nisem načrtoval, toda zdaj, ko sem tako čustven, moram reči, da čestitam publiki in navijačem, ki nas spremljajo v velikem številu, vse pa se je začelo odvijati na zadnjih treh tekmah lanske sezone. Nepozabne podobe na Allianz Areni, ko je na enem mestu 5000 navijačev, skupno pa jih je bilo 10.000, preglasilo 60.000 domačih navijačev.

"Pozivam navijače, da na potu grajenja močnega evropskega stroja, ne več le dominantne ekipe na Hrvaškem, prestavljajo podporo. Čeprav je rezultatsko gledano čudno, da ima Olympiakos devet točk, mi pa le tri. Videl sem stadion v Pireju za 34 tisoč ljudi, stal je samo 50 milijonov evrov. Olympiakos izgublja proti nam, ni jih nikjer, vsi pa skupaj pojejo in bodrijo svoj klub. E, ko bi to imel Dinamo, potem bi klube, kakršen je Olympiakos, pojedel za zajtrk!"
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE