Uredništvo    18. december 2015
Zapor je prvi mož Dinama zapustil v slogu

Mamić na prostost z avtobusom

Izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić je popoldne zapustil zapor v Remetincu. Po zavrnjeni pritožbi Uskoka na plačilo jamščine je moral obljubiti, da postopka ne bo oviral.
SORODNE NOVICE
Igor Tudor zapušča Galatasaray
18.12.2017 | Mednarodni nogomet
Kaka je naznanil slovo od nogo...
17.12.2017 | Mednarodni nogomet
Real Madrid znova svetovni prv...
16.12.2017 | Mednarodni nogomet
Lucho Gonzalez obtožen poskusa...
16.12.2017 | Mednarodni nogomet
FIFA suspendirala predsednika ...
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Pulišić podrl rekord Donovana
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: SPS)
Zagrebški Dinamo se v petek, vsaj na videz, vrača v stare tirnice, potem ko je prvi mož kluba Zdravko Mamić zapustil zapor v Remetincu po vnovičnem večdnevnem priporu, ki mu ga Urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok) ni uspel podaljšati kljub pritožbi.

Županijsko sodišče ni uslišalo Uskoka in Mamiću dovolilo, da ob plačilu varščine odide na prostost, obljubiti pa je moral, da postopka ne bo oviral, prepovedano ima tudi komunikacijo z ljudmi iz kluba in pričami. V javnosti preiskava bratov Mamić, Zoran je trener prve ekipe Dinama, odmeva vse od julija, ko so ju prvič priprli in zadržali v preiskovalnem priporu.

Pred Remetinec je v petek prispel kar klubski avtobus zagrebškega kluba s številnimi zaposlenimi, za "vzdušje" pa so poskrbeli Mamiću tako ljubi tamburaši. Izvršni predsednik Dinama za svojo prostost jamči s hišo v Samoboru, katere vrednost ocenjujejo na milijon evrov, preostanek (1,8 milijona evrov) pa bo Mamić poravnal v gotovini.

Skupaj s privrženci in klubskimi veljaki so starejšega od bratov Mamić pričakale tudi novinarske ekipe, s katerimi se ni smel pogovarjati o postopku (preiskujejo finančne malverzacije v klubu). Alfa in omega zagrebškega in reprezentančnega nogometa na Hrvaškem je vnovič napovedal, da bo dokazal svojo nedolžnost, če bodo proti njemu podali kazensko ovadbo, po njegovem mnenju pa bo kmalu lahko opravljal tudi svojo dosedanjo funkcijo v Dinamu, česar mu oblasti zaenkrat ne dovolijo.

"Našel bom način, da pomagam pri delovanju kluba, tudi kot prostovoljec," je ob vzklikih svojega imena iz množice zbranih in ob zvokih tamburašev povedal Mamić. Vsem skupaj je plačal tudi pijačo, potem ko je na prostost v petek ob plačilu 658.000 evrov prišel tudi njegov sin Marijo Mamić. Celotno varščino ali večji del nje je po poročanju dnevnika Jutarnji list poravnal kar predsednik Hrvaške nogometne zveze (HNS) Davor Šuker, Mamiću pa so pri zbiranju "kavcije" pomagali prijatelji.

Spomnimo: izvršnega predsednika Dinama sumijo, da je pri prestopih nogometašev iz kluba le-tega oškodoval za več kot deset milijonov evrov. Preiskava je zajela tudi nekdanjega predsednika HNS in vodilnega pri Dinamu, Damirja Vrbanovića, ki pa je skupaj z enim od dveh priprtih podjetnikov iz Istre že na prostosti po plačani varščini. Mamić je bil poleti priprt tudi zaradi suma podkupovanja in utaje davkov, klub in država naj bi bila v tem primeru na slabšem za 17 milijonov evrov. Že takrat je poravnal varščino (921.000 evrov) in se branil s prostosti, kamor so po priprtju izpustili tudi njegovega brata ter Vrbanovića, za zapahe pa je moral oditi tudi zaposleni z davčne uprave Milan Pernar.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE