Uredništvo    24. junij 2016
Dinamo predstavil novega trenerja in se poslovil od starega

Mamić: Odšel zaradi družine

Pri zagrebškem Dinamu so predstavili novega trenerja Zlatka Kranjčarja, ki se po več letih vrača v klub, v katerem je dolga leta igral. Zoran Mamić tudi o razlogih za svoj odhod.
SORODNE NOVICE
Lucho Gonzalez obtožen poskusa...
16.12.2017 | Mednarodni nogomet
FIFA suspendirala predsednika ...
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Pulišić podrl rekord Donovana
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Zgodba za prihodnje rodove
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Hebei nudi več kot Barca
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Hajdukov tematski park
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: SPS)
Hrvaški prvak Dinamo Zagreb je sredi negotovosti, ki vlada okoli Maksimirja, prevzel znan obraz. Branilca slovenske reprezentance Petra Stojanovića, morda se mu pridruži tudi Gregor Bajde, bo vodil izkušeni Zlatko Kranjčar. Priljubljeni "Cico" je trenersko funkcijo na klopi modrih že opravljal, prihaja pa kot ekspresna rešitev klubskega vodstva po odločitvi o slovesu uspešnega Zorana Mamića.
 
Proti Mamiću skupaj z njegovim bratom Zdravkom Mamićem, ki vsaj uradno ne sme več delovati v klubu, tečejo tudi pravni postopki, trener z enim najdaljših stažev v moderni zgodovini kluba pa bo od zdaj vodil savdski Al Nassr.
 
"Odločitev za odhod je bila zelo naporna, a ocenil sem, da je zame in za družino to najbolje. Tudi zadnji dogodki okoli hčere (pridržali so jo zaradi groženj bivšemu fantu prek SMS-sporočil, op. a.) so bili kaplja čez rob, odločil sem se oditi. Zadnje leto je bilo naporno, a nam je nekako uspelo. Ne verjamem, da bi lahko posel opravljal na kakovosten način, tudi zaradi družine – ne bi bil miren in dober v glavi z vsem tem, kar se dogaja," je na današnji novinarski konferenci dejal Zoran Mamić.
 
"Zdaj me čaka eden izmed največjih klubov v Aziji, vojska navijačev, borba za prvo mesto, težke vremenske razmere, tam pa je delalo veliko naših trenerjev – Ivanković, Dalić, zdaj je v mladinskem pogonu pet naših ljudi, zato verjamem, da lahko izpolnimo cilje in odpremo pot drugim ljudem, da še bolj odpremo to tržišče. Zahvala vsem v klubu in Dinamu, ki mi je omogočil enajst prekrasnih let, da se zgradim kot oseba in dosežem velike rezultate," je dodal mlajši od bratov Mamić. 

"Z mešanimi občutki vseeno čutim veliko srečo, da 'Cico' (Kranjčar), ki je osvojil prvo dvojno krono, takrat sem še igral, nato pa sem odšel v Nemčijo. 'Cico' je ikona Zagreba in ikona Dinama, želim mu, da to še nadgradi z več stopnicami v kakovosti in rezultatih. Verjamem, da mi bo pot, ki sem jo izbral, prinesla kakovost in novo izkušnjo, in da se bomo nekega dne spet videli v Dinamu. Ne vem, kdaj, lahko sem ponosen na vse, kar sem zapustil in vedno bom pripravljen pomagati Dinamu."

Besedo je dobil tudi Mamićev naslednik, legenda kluba Kranjčar, ki je obljubil privlačen Dinamo, o okrepitvah pa ni bil preveč gostobeseden. Je pa potrdil, da bo zaželeni reprezentant Marko Pjaca najbrž ostal do konca kvalifikacij za evropska tekmovanja. Dinamo je dobil tudi novega športnega direktorja Marijana Vlaka.
 
"Zoran bo spisal mednarodno kvaliteto, odhaja v priljubljen klub v Savdski Arabiji. Malce sem bil presenečen in počaščen zaradi nagle ponudbe, nisem pričakoval, da bo Zoran odšel, presenetilo pa me je, da sem dobil klic in da so v meni takoj videli osebo, ki ga bo zamenjala. Zoran je bil še posebej v zadnjih treh sezonah vrhunski. V kontaktih in dogovoru ni bilo težav, nikakršnih ovir," je dejal Kranjčar.
 
"Takoj sem začel v delovnem ozračju, Zoran me je usmeril k informacijam o ekipi, našel sem sodelavca v klubu in bivšekga soigralca, s katerim sva že dosegala rezultate, Vlak bo športni direktor in moj prvi asistent. A tudi drugi asistent v klubu že dela, Željko Sopić, ima izkušnje s samostojnim vodenjem ekipe v Rudeši. Nadaljujemo tam, kjer je končal Zoran, imamo veliko odgovornost nadgraditi igro in ekipo ter osvajati trofeje, kar je prvotni cilj," je dodal.
 
"Minilo je 18 let, odkar sem bil tukaj, veliko se je spremenilo v mojih pogledih in klubskih načelih, sam klic in dejstvo, da sem bil prvo ime jaz, kaže na to, da z njihove strani težav ni, usedli smo se in pogovorili o interesih Dinama, da ostane kontinuiteta in da bomo še uspešnejši, vse, kar je za nami, pa bo tam ostalo, odpiramo novo stran, ki bo lepa. Potrudil se bom, da animiram občinstvo, a ne bom le ustna vez, temveč tudi delovna pri ustvarjanju atmosfere, kvalitete igre in rezultatov. Gledali boste atraktiven Dinamo, ker ima takšno kakovost igralskega kadra in prepričani smo, da je imperativ ubraniti dvojno krono. Imamo obvezo, da v Ligi prvakovo ostanemo čim dlje, da nadaljujemo s kontinuiteto Dinama na evropski sceni." 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE