Uredništvo    8. junij 2017
Zdravko Mamić je pretresen

Izgubil sem zavest

Na Braču pretepeni Zdravko Mamić je v pogovoru za Sportske novosti pojasnil svoj plat incidenta, ostro pa se je odzval tudi njegov klub Dinamo iz Zagreba.
SORODNE NOVICE
Dani Olmo želi postati Hrvat
9.12.2017 | Evropske lige
Sporočilo Torcide: zveri naj v...
26.11.2017 | Evropske lige
Jurčić je dobil delo v Savdski...
20.11.2017 | Evropske lige
Dinamo zanesljivo na poti prot...
19.11.2017 | Evropske lige
Skavt: Dani Olmo
10.11.2017 | Evropske lige
Watford hoče Dinamovega vratar...
8.11.2017 | Evropske lige
(foto: /)
Nekdanji podpredsednik zagrebškega Dinama Zdravko Mamić je bil na Braču tarča brutalnega napada mimoidočega 22-letnika, domnevno navijača Hajduka, ki ga je s pestjo z vso silo udaril v glavo. Mamić je pri tem padel v morje, dogodek pa je pojasnil tudi za Sportske novosti in priznal, da je še vedno pretresen.

"Prišli smo proslavit 60. rojstni dan mojega brata Stojka Mamića. Vse je bilo normalno, nato pa je iznenada za moj hrbet pritekel nek človek, me s pestjo udaril v glavo in zaradi moči udarca sem padel v vodo. Ne počutim se dobro, ampak verjamem, da bo na koncu vse v redu. V nekem trenutku sem izgubil zavest, a so me k sreči ljudje rešili iz morja," je povedal Mamić.

Oglasil se je tudi njegov klub Dinamo, pri katerem trenutno opravlja vlogo svetovalca. Zagrebčani so incident pripisali splošnemu ozračju v hrvaški javnost in medijih.

"Nažalost je znova odpovedal sistem in znova smo bili priče novemu napadu na hrvaškega državljana v turistični meki. Nedvomno je bilo to sijajno sporočilo za državo, ki živi od turizma. Zakaj bi bilo kaj drugače, če celoten državni aparat na čelu z njegovimi represivnimi telesi kolektivno zapira oči in tolerira atmosfero linča? Ko divjaštva in sabotaže kot denimo svastika postanejo pravilo in ne izjema. Ko temu dajejo dodatno gorivo mlahave reakcije policije in ko dobivajo veter v jadra politični aparatčiki, ki na cenenih zgodbah o mali mafiji dobivajo politične točke in pišejo svojo politično zgodbo, namesto da bi se izkazali s konkretnimi dejanji," so zapisali pri Dinamu.

"Zakaj se sploh čudimo takšnim napadom, če so pa prav takšni zmanipulirali in nato še blagoslovili primitivce, ki s pestmi zdravijo svoje frustracije.. Neverjetno je, da se v letu 2017 najdejo ne zgolj posamezniki, temveč celotni medijski sistemi, ki bodo iz takšnih posameznikov ustvarili junake. Če to ni somrak civilizacije, kaj je potemtakem?"
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
Ibrakadabra 8.6.2017, 23:26 Prijavi komentar
Ne morem verjet, do sedaj nedotakljivi mafijozo jih je dobil po p... končno je naletel na mino, dolgo si je namreč iskal, cela Hrvaška ga že ima pun k...
IcePower 8.6.2017, 18:57 Prijavi komentar
lepo so to povejali dinamo
Who? 8.6.2017, 16:34 Prijavi komentar
Ne vem zakaj se čudijo? Pa glede na to kakšen "karakter" je Mamić bo valda privlačil tipe istega ali podobnega "karakterja". Kakršne je in verjetno še vedno izvaja Mamić je res lahko srečen, da so bili okoli njega "njegovi", ker kakšni drugi bi verjetno še mal počakal, tolk da vidjo a svinja potone al kar plava na gladini.
peacemaker1 8.6.2017, 14:27 Prijavi komentar
...taprava primitivčina se oglaša..človek, ki ima toliko prahu na lastni knjigi bon-tona, da jih je, po vsej verjetnosti, dobil še premalo..je definitivno zadnji, ki lahko karkoli moralizira o dobrih manirah in temu kaj je prav oz. kaj ne..se pa strinjam, da nasilje ni prava rešitev reševanja težav..kakorkoli.."svaka cica..dođe na kolica"..:-D
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE