Uredništvo    2. oktober 2016
Večni derbi brez zadetkov

Hajduk preživel napade Dinama

Večni derbi hrvaškega prvenstva se je navkljub številnim priložnostim končal brez golov, kar je voda na mlin Rijeki, ki ima zdaj na vrhu lestvice že pet točk prednosti.
SORODNE NOVICE
Dani Olmo želi postati Hrvat
9.12.2017 | Evropske lige
Keku po novem porazu zmanjkuje...
3.12.2017 | Evropske lige
Sporočilo Torcide: zveri naj v...
26.11.2017 | Evropske lige
Jurčić je dobil delo v Savdski...
20.11.2017 | Evropske lige
Dinamo zanesljivo na poti prot...
19.11.2017 | Evropske lige
Hajduk potrdil Kopića
13.11.2017 | Evropske lige
(foto: SPS)
Ta konec tedna se je na Hrvaškem odvil drugi večni derbi letošnje sezone, ki je bil povsem drugačen od prvega na Poljudu. Tedaj je Dinamo v režiji vmes že prodanega Marka Roga slavil kar s 4:0 in zabeležil najvišjo zmago v Splitu v samostojnem hrvaškem prvenstvu, v Maksimirju pa je bil tokrat s končnim izidom (0:0) bolj lahko zadovoljen trener Hajduka Marijan Pušnik.

Obračun si je ogledalo le 7 tisoč gledalcev, po dolgem času pa je bil Maksimir prizorišče derbija obeh navijaških skupin, saj so se domači Bad Blue Boys po šestih letih bojkota vrnili na stadion. Dinamo je bil veliko boljši nasprotnik, kar dvakrat pa mu je zadetek preprečil okvir vrat. Prvič v prvem delu igre po strelu Domagoja Antolića in drugič v nadaljevanju, ko je imel smolo še Junior Fernandes. Pri Hajduku so se najbolj pritoževali nad sporno razveljavljenim zadetkom Francka Ohandze v prvem polčasu, v nadaljevanju pa je imel veliko priložnost za zadetek tudi Brazilec Jefferson, ki z desetih metrov ni uspel zadeti v polno. V moštvo Dinama se je po lažjih težavah s poškodbo vrnil Petar Stojanović, ki je srečanje začel od prve minute.

Po enajstih krogih na lestvici vodi Rijeka, ki je že v petek  ob prvencu Matica Črnica in zadetku Alexandra Gorgona z 2:0 premagala Istro. Varovanci Matjaža Keka imajo po remiju na večnem derbiju pet točk prednosti pred drugo uvrščenim Osijekom, šest pred tretje uvrščenim Dinamom in kar osem pred četrto uvrščenim Hajdukom. Kot zanimivost še dodajmo, da na lestvici strelcev še naprej vodi nekdanji član Rijeke Roman Bezjak, ki ima pred svojim zasledovalci še vedno kar dva zadetka prednosti.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE