Uredništvo    7. avgust 2017
Večni derbi prinesel veselje Dinamu

Dinamu prvi večni derbi sezone

Dinamo iz Zagreba je na prvem večnem derbiju sezone na Hrvaškem zasluženo s 3:1 premagal Hajduk, ki je klecnil po dveh poznih Zagrebčanov v zgolj dveh minutah igre.
SORODNE NOVICE
Kekova Rijeka bo izgubila še d...
17.12.2017 | Evropske lige
Video: Hajdukov tematski park
15.12.2017 | Evropske lige
Dani Olmo želi postati Hrvat
9.12.2017 | Evropske lige
Keku po novem porazu zmanjkuje...
3.12.2017 | Evropske lige
Sporočilo Torcide: zveri naj v...
26.11.2017 | Evropske lige
Jurčić je dobil delo v Savdski...
20.11.2017 | Evropske lige
(foto: /)
Dinamo je na prvem večnem derbiju sezone s 3:1 premagal Hajduk, ki je obračun v Zagrebu tudi na račun uspešnih evropskih nastopov pričakoval z veliko mero optimizma. Zagrebčani so vseeno dokazali, da so v tem trenutku boljša ekipa, saj so povedli že v prvem polčasu po zadetku mladega upa Anteja Ćorića, po izenačujočem zadetku Zorana Nižića pa so goste strli v zaključku, ko sta v zgolj dveh minutah v polno zadela Španec Dani Olmo in Alžirec El Arbi Soudani. Obračun si je ogledalo 15.000 gledalcev, v zagrebškem moštvu pa je od prve minute začel tudi slovenski branilec Petar Stojanović, ki je v 35. minuti skoraj dosegel avtogol.

Po koncu tekme, ki je bila tudi na tribunah v znamenju hrvaškega praznika v poklon braniteljev, trener Dinama Mario Cvitanović ni uspel brzdati čustev. Cvitanovića so na tiskovni konferenci premagale solze, zato je potreboval skoraj dve minuti, da je prišel k sebi.

"Če lahko komu poklonim to zmago, jo poklanjam našim družinam. Našim ženam, otrokom, staršem, bratom in vsem ostalim, za katere vem, kako zelo so trpeli v tistem času. In koliko se oni odrekajo zaradi nas, koliko pravzaprav živijo z nami. V nekaterih trenutkih celo bolj kot mi sami," je povedal Cvitanović.

Zadnja tekma četrtega kroga bo odigrana nocoj, ko bo na sporedu še en derbi in sicer se bosta pomerila dva velika hrvaška junaka evropskih kvalifikacij Osijek in Rijeka.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE