Uredništvo    21. maj 2015
Dinamo se veseli dvojne krone

Dinamo slavil po enajstmetrovkah

Dinamo iz Zagreba je šele po izvajanju enajstmetrovk premagal Split in se veselil trinajste zmage v hrvaškem pokalu. Zagrebčani po treh letih znova z dvojno krono.
SORODNE NOVICE
Kekova Rijeka bo izgubila še d...
17.12.2017 | Evropske lige
Dani Olmo želi postati Hrvat
9.12.2017 | Evropske lige
Sporočilo Torcide: zveri naj v...
26.11.2017 | Evropske lige
Jurčić je dobil delo v Savdski...
20.11.2017 | Evropske lige
Dinamo zanesljivo na poti prot...
19.11.2017 | Evropske lige
Skavt: Dani Olmo
10.11.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Finalna tekma hrvaškega pokala še zdaleč ni minila tako enosmerno, kot je bilo pričakovati pred začetkom. Nogometaši Splita so se v Maksimirju zelo dobro postavili po robu favoriziranemu Dinamu, ki v 120 minutah igre ni uspel načeti mreže varovancev Zorana Vulića. Zmagovalca so odločile enajstmetrovke, kjer so več zbranosti pokazali nogometaši Dinama, ki so zadeli iz vseh štirih poskusov in se z zmago s 4:2 dokopali do trinajste pokalne lovorike. Finalno tekmo si je na osrednjem zagrebškem stadionu ogledalo nekaj več kot 11 tisoč gledalcev, s čimer je Dinamo na zadnjih dveh tekmah – še prej v prvenstvu proti Hajduku – gledalce po dolgem času uspel vrniti na stadion.

"To je najlepši možen zaključek sezone. Osvojili smo dvojno krono, v prvenstvu nismo izgubili niti ene tekme in mislim, da se upravičeno lahko poveselimo. Naša zmaga je povsem zaslužena, prav tako pa ne bi bilo nezasluženo, če bi se veselil Split. Vesel sem zaradi navijačev, saj se nogomet vrača na Maksimir. Zadnji dve tekmi sta dokaz, da se gledalci vrečajo in to me ob dvojni kroni najbolj veseli," je po tekmi povedal izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE