Klemen Kos   29. avgust 2012
Ante Čačić po tekmi v Mariboru

Dinamo je višja dimenzija

Trener Dinama Ante Čačić je Mariborčanom čestital za vse, kar so postorili v zadnjih letih, a kljub temu ne dvomi v to, da so se njegovi varovanci povsem zasluženo uvrstili v Ligo prvakov.
SORODNE NOVICE
Uradno: Maribor pripeljal igra...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Marko Janković preko 3. SNL dr...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Športnik leta: Jan Oblak na če...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Prva liga: Črna jesen za slove...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Zrinjski ga potiska v Maribor,...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Čavarjev agent odlaša z Maribo...
11.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Ante Čačić je v Mariboru spet utišal hrvaško sedmo silo. Dinamov niz neporaženosti se je podaljšal na že 31. tekem zapovrstjo, še bolj kot to pa je Čačiću uspel preboj v Ligo prvakov, kamor se je Dinamo prvič v svoji zgodovini uvrstili že drugo leto zapored.

"Najprej čestitke mariborski publiki, ki je pripravila izjemno vzdušje, v katerem je bilo užitek igrati. Naredili smo to, kar sem napovedal. Dinamo je, gledano obe tekmi skupaj, zasluženo napredoval. Brez podcenjevanja Maribora, ki sodi med boljše klube v tej regiji in je nedvomno storil velik korak naprej, toda Dinamo je višja dimenzija. Zdaj nas čaka Liga prvakov in moramo biti pošteni in priznati, da bomo tam avtsajderji. Ne bomo se predali, a vsaka točka bo velik uspeh. Liga prvakov je za nas nek drug šport," je povedal Čačić.

"Najprej gredo čestitke nogometašem in strokovnemu vodstvu ter ljudem kot sta Mirko Barišić in Zdravko Mamić. Brez njih vsega tega ne bi bilo. V prvem polčasu nismo uspeli dovolj kaznovati nervoze domačuh nogometašev, v drugem pa je Maribor igral bolj agresivno, zato sem bil na "trnih" vse do zadnjega. Ne delam si utvar po tem uspehu. Vem, da bom že proti Lokomotivi znova "visel". Tako pač je, takšen je trenerski posel."

Čačić pravi, da so se v Zagrebu dobro pripravili na nasprotnika in uspešno identificirali vse njegove največje nevarnosti.

"Proučili smo igro Maribora do potankosti. Tekmo bi morali rešiti v svojo korist že v prvem polčasu. Ko smo dosegli gol, ste lahko videli, da nisem bil nič kaj posebej evforičen. Igralcem sem takoj naročil, naj še naprej igrajo tako kot do zadetka."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 24
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Messiniesta 29.8.2012, 16:55 Prijavi komentar
100% si se zmotu za teh 51% hehehehe
Messiniesta 29.8.2012, 16:55 Prijavi komentar
Lordy evo še razlaga naše vrlo znane enciklopedije, tvoji sodniki ti že 15 let narobe sodijo :D: http://en.wikipedia.org/wiki/Ball_in_and_out_of_play
Messiniesta 29.8.2012, 16:52 Prijavi komentar
Lordy pa noben ti ne govori da imata tenis in nogomet enaka pravila, ne obračaj besed tko smešn. Pri avtu se pa šteje enako pri tenisu kot pri nogometu, in to pravilo imata pa skupno, in tud v tenisu se v žargonu reče, da je žogica v celotnem "obsegu" čez. če se žogica ne dotika črte in je na zunanji strani je avt.
Messiniesta 29.8.2012, 16:50 Prijavi komentar
Lordy to je v nogometnem žargonu, drgač pa opazuj kdaj avte, kdaj bo sodnik piskal avt, tud če je večina žoge čez avt, ne bo avta, cela žoga more bit... oziroma za tvoje razumevanje cela ploščina žoge more bit čez ;)
Messiniesta 29.8.2012, 16:50 Prijavi komentar
Lordy to je v nogometnem žargonu, drgač pa opazuj kdaj avte, kdaj bo sodnik piskal avt, tud če je večina žoge čez avt, ne bo avta, cela žoga more bit... oziroma za tvoje razumevanje cela ploščina žoge more bit čez ;)
Lordy 29.8.2012, 13:29 Prijavi komentar
Heh :D z moj strani pa bo treba v 1SNL it igrat so zgleda v nižjih ligah debili :DDD xD
tadesto 29.8.2012, 13:27 Prijavi komentar
svaka ti čast..se vsaj znaš opravičit in priznat napako...še enkrat, svaka čast :)
Lordy 29.8.2012, 13:24 Prijavi komentar
Glej dejansko se opravičujem nogomet igram že ene 15let in sodniki dejansko tak sodijo kot sem razložil zato mi ni bilo jasno. Še enkrat pardon. :)
tadesto 29.8.2012, 13:22 Prijavi komentar
ti še enkrat pojasnim...žoga je okrogla..to vemo vsi..in ko je na tleh je del nje v zraku..kateri se ne dotika tal...in žoga je v avtu ko je v celoti iza črte...če se ta njen del ki ni na tleh ševedno dotika navidezne črte po zraku..je ševedno v igri...pa tudi če je to le 1cm...pozanimaj se drugič, preden začneš druge obsojat in jim govorit: daj dečko idi en trening fuzbala skozi dat z froci iz vrtca prvo...:))
Lordy 29.8.2012, 13:16 Prijavi komentar
Sodeč po sliki požrem besede, ampak dejansko kolko vem pravil o nogometu je drugače. se opravičujem ;)
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE