Damjan Tratnik   23. oktober 2012
Nogometni zvezi BiH in Hrvaške se borita za Dinamovega bisera

BiH naredila prvi korak

Selektor mlade reprezetance BiH Vlado Jagodić je poziv za zbor poslal tudi biseru zagrebškega Dinama Alenu Haliloviću, ki še koleba o tem, katero reprezentanco bo izbral.
SORODNE NOVICE
Dani Olmo želi postati Hrvat
9.12.2017 | Evropske lige
Čakam na Ljubljano in Sarajev...
30.11.2017 | Mednarodni nogomet
Sporočilo Torcide: zveri naj v...
26.11.2017 | Evropske lige
Jurčić je dobil delo v Savdski...
20.11.2017 | Evropske lige
Dinamo zanesljivo na poti prot...
19.11.2017 | Evropske lige
Dalić dogovorjen s HNS
14.11.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: SPS)
Dinamov "novi Messi" ali še raje "novi Modrić" Alen Halilović šteje vsega 16 let, pa je že zanetil pravo vojno med nogometnima zvezama Hrvaške in Bosne in Hercegovine, ki ne želita preveč čakati na njegovo odločitev, v kateri izbrani vrsti bo tlakoval svojo reprezentančno kariero. Njegov oče Sejad (ta je svojo kariero sklenil v Sloveniji, kjer je branil barve Ljubljane in Mure – op.a) je leta 1994 odigral eno tekmo v majici hrvaške reprezentance, nato pa je celoten preostanek reprezentančne kariere preživel v majici izbrane vrste Bosne in Hercegovine, za katero je med letoma 1996 in 2000 skupaj odigral 30 tekem.

Družinsko izročilo torej pravi Bosna in Hercegovina, vsi drugi argumenti pa govorijo v prid Hrvaški. Halilović se je rodil v Zagrebu, bil član vseh hrvaških reprezentanc od kategorije U-14 do U-17 naprej, a kot kaže bo moral zahtevno odločitev sprejeti še pred svojo polnoletnostjo. Halilović je namreč pri 16 letih debitiral v majici Dinama, nato že na drugi tekmi zabil prvi prvoligaški zadetek, meteorski vzpon pa ni ostal neopažen niti izven hrvaških meja, kjer mladega dragulja nekateri celo povezujejo s klubi kova Reala iz Madrida.

Prvi resnejši korak je storila nogometna zveza BiH oziroma točneje selektor bosanske reprezentance do 21 let Vlado Jagodić, ki pravi, da bo Dinamovemu nogometašu poslal vabilo pred naslednjim reprezentančnim zborom.

"Vzpostavili smo stik z njim in ne glede na vse okoliščine ga nameravam vpoklicati. Zdaj je vse odvisno od njega in njegove družine, ki se bo morala odločiti, ali bo poziv sprejela ali ne," je povedal Jagodić, in dodal.

"Opravili sem pogovor z Alenom in njegovim očetom, a marsikdo si ne more predstavljati, da to še zdaleč ni preprosta stvar. Mislim, da je naša dolžnost, da ga vpokličemo. V petek smo se sestali in sprejeli sklep, da moramo storiti vse za to, da bo nekoč igral za Bosno in Hercegovino," je še dodal Jagodić.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
ruki 30.11.2012, 12:14 Prijavi komentar
naboc- Po takem bi morali Bačinović, Handanović, Kurtić, Iličić, Ljubijankić, Jokić, Ilić, in še bi lahko našteval igrat za svojo domovino, ne pa za Slovenijo ! :) Ampak se pol sprašujem kdo bi pa igral za Slovenijo...No sej bi igrali fantje, ampak pol bi verjetno bli še slabši, kot pa so zdaj ! :)
SP10 24.10.2012, 12:05 Prijavi komentar
poln k mi je že da na tamavga delajo tak pritisk in kukr kol se bo odloču bom spoštoval njegovo odločitev, sam da ga končno pustijo na miru da se razvije...
naboc 24.10.2012, 08:40 Prijavi komentar
Upam da se bo obločil tako kot dosti igralcev, ki igrajo za BIH reprezntanco a niso rojeni v BIH. To so naprimer Pijanič, Salihovič, Misimivič... Ljudje ki imajo korenine v BIH so načeloma precej emocinalno vezani na BIH, sploh glede na poupreteklo žalostno zgodovino in vojno. Skratka, Amel dobrodošel si med zmajeve...
Messiniesta 23.10.2012, 22:45 Prijavi komentar
njegova domovina je Hrvaška.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE