Damjan Tratnik   20. september 2012
Nepravilnosti pri prestopu Milana Badelja iz Dinama v Hamburg

Badeljev prestop pod preiskavo

Prestop hrvaškega reprezentanta Milana Badelja iz Dinama v Hamburg se je znašel pod preiskavo FIFA, ker naj bi provizijo zaračunal agent, ki nima licence za opravljanje takšnih poslov.
SORODNE NOVICE
Koln je zaklet: po vodstvu s 3...
10.12.2017 | Evropske lige
Bosz odpuščen, novi trener Dor...
10.12.2017 | Evropske lige
Peter Bosz: To je verjetno moj...
9.12.2017 | Evropske lige
Video: Kevin Kampl v polno
9.12.2017 | Evropske lige
Dani Olmo želi postati Hrvat
9.12.2017 | Evropske lige
Sandro Wagner bo "back-up" za ...
8.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
FIFA je odprla preiskavo v primeru prestopa hrvaškega reprezentanta Milana Badelja, ki je po izteku kvalifikacijskih tekem za uvrstitev v Ligo prvakov iz Dinama prestopil v nemški Hamburg. Prestop je bil po poročanju medijev težak približno 4 milijone evrov, zapletlo pa se je z agenti, saj naj bi Nemci za uspešno sklenjen prestop poplačali kar dva. Poleg Dejana Joksimovića je zaslužil tudi Vlado Lemić, ki pa nima licence FIFA za opravljanje tovrstnih poslov.

"Posel je bil zelo slab za Hamburg, saj so plačali previsoko odškodnino in izplačali še enega agenta. Nogometašu se je pogodba iztekala in že tako ali tako je želel prestopiti v Hamburg," je za Sportbild povedal Joksimović, športni direktor nemškega prvoligaša Frank Arnesen pa na nasprotni strani trdi, da je Hamburg izposloval zelo dobro ceno.

"Badelj je imel ponudbo Fenerbahčeja, ki je bil takoj pripravljen plačati 4.5 milijona evrov. Na koncu nam ga je uspelo kupiti za 500 tisoč evrov manj in to je uspeh,
" je povedal Arnesen.

V kolikor bo FIFA ugotovila nepravilnosti v omenjenem poslu, bi Hamburgu v najslabšem primeru lahko grozil celo odvzem točk. Nekdaj eden najuspešnejših nemških klubov je letošnjo sezono začel izjemno slabo, saj je na prvih treh prvenstvenih tekmah doživel tri poraze.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
opamiki 20.9.2012, 23:49 Prijavi komentar
Badljev...
balestra92 20.9.2012, 19:39 Prijavi komentar
vsi posli ki se dotikajo mamiča lahko grejo pod preiskavo
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE