Uredništvo    13. maj 2017
Razkritja policista s tekme, ki je podžgala balkanske vojne

BBB so želeli ubiti Piksija

Policist, ki je miril strasti na zloglasni tekmi med zagrebškim Dinamom in Crveno zvezdo leta 1990, trdi, da so imeli domači navijači nalogo, da ubijejo prvega asa Beograjčanov Dragana Stojkovića.
SORODNE NOVICE
Crvena zvezda: Veliko smo inve...
9.12.2017 | Evropske lige
Dani Olmo želi postati Hrvat
9.12.2017 | Evropske lige
Ni denarja, ki bi kupil atmosf...
8.12.2017 | Evropske lige
Boakye je pripravljen oditi iz...
1.12.2017 | Evropske lige
Crvena zvezda molila za zmago ...
1.12.2017 | Evropske lige
Zvezda, Partizan in Zenit pred...
28.11.2017 | Evropske ligeLeta 1990 se je v zagrebškem Maksimirju zgodila nikoli odigrana tekma med Dinamom in Crveno zvezdo, ki je za vselej spremenila zgodovino tedanjega jugoslovanskega nogometa. V vsesplošnih nemirih je bilo poškodovanih kar 193 oseb, v spomin številnih pa so se posebej vtisnile podobe tedanjega člana Dinama Zvonimirja Bobana, ki se je goreče spopadal s policijo in aktivno sodeloval v spopadih.

Eden od policistov, ki so se znašli sredi maksimirskega ognja, Refik Ahmetović, nekaj manj kot tri desetletja kasneje razkriva, da bi se na omenjeni dan lahko zgodila še veliko hujša tragedija. Ahmetović je namreč v intervjuju za Ekspres razkril, da je imela Dinamova navijaška skupina Bad Blue Boys nalogo ubiti tedanjega prvega zvezdnika Crvene zvezde Dragana Stojkovića.

"Ko smo pripadnike skupine Bad Blue Boys zasliševali, kaj je bil motiv za divjanje, smo slišali, da je bil med njimi dogovor, da se likvidira Piksija. Vsi so govorili, da so dobili ukaz, da morajo ubiti Dragana Stojkovića. Z menjavo oblasti je na policijskih upravah prišlo do številnih sprememb, zato kasneje ni bilo pravega motiva, da se odkrije, kdo je izdal ukaze za Piksijevo likvidacijo," je povedal Ahmetović.

Na severno tribuno so navijači že pred začetkom tekme znesli ogromno kamenja, na ostalih delih pa je bilo skrito tudi hladno orožje.

"Bilo je toliko kamenja, da bi z njim lahko napolnili cel 'šleper'. Ko sestavimo celotno sliko, vidimo močne indice, da je nekdo z ozadja zrežiral takšen obračun," je še dodal Ahmetović.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
float like a butterfly sting like a bee 14.5.2017, 23:41 Prijavi komentar
Spavas li mirno, piksi iz nogomanie😂
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE