Uredništvo    5. julij 2017
Zanimiva metoda boja proti zajedalcem

Selhurst Park zaudarja po česnu

Angleški premierligaš Crystal Palace se je boja z glistami, ki se zajedajo v travnato podlago njihovega stadiona, lotil na prav poseben način. S česnom.
SORODNE NOVICE
Rekordni Guardiola tretjič zap...
15.12.2017 | Evropske lige
Silva zdaj ve, da je zvezda
15.12.2017 | Evropske lige
Zdi se, da se konec bliža
15.12.2017 | Evropske lige
Kahn: Moral bi v United
15.12.2017 | Evropske lige
Sturridge je všeč Valencii
15.12.2017 | Evropske lige
Özil prej v United kot v Barco
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: SPS)
Zanimiva predsezonska zgodba prihaja iz Londona, natančneje s stadiona Selhurst Park, kjer domuje Crystal Palace. Ta se je odločil perečega problema pri negovanju travnate površine, glist, ki se zajedajo v travo in omejujejo njeno rast, lotiti s česnom oz. njegovim ekstraktom.

"Imamo problem z mikroskopsko majhnimi paraziti, glistami, ki živijo v travi. Ko se namnožijo, omejujejo rast trave in povzročijo rast drugih rastlin, ki v travnato rušo prinašajo bolezni," je za uradno klubsko spletno stran povedal glavni oskrbnik igrišča Bruce Elliott.

Česnova tekočina, ki jo z razprševanjem nanašajo na travnato površino, je za omenjene parazite smrtonosna, ljudem pa seveda razen neprijetnega vonja ni nevarna.

"Pomislite na vonj česna, ki ga imate običajno doma v kuhinji in potem to pomnožite s sto," je vonj, ki te dni obdaja igrišče Selhurst Parka, opisal Elliott.

Crystal Palace bo prvo tekmo na svojem terenu pod vodstvom novega trenerja Franka De Boerja odigral 5. avgusta, ko bo v prijateljskem dvoboju gostil Schalke. Navijači poleg dobre igre domačih gotovo pričakujejo, da bo do takrat vonj po česnu s stadiona že zdavnaj izginil.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE