Uredništvo    26. junij 2014
Crvena zvezda je zabredla v velike težave

Zvezdi grozi izključitev iz lige

Vršilec dolžnosti generalnega sekretarja Crvene zveze Zvezdan Terzić pravi, da se beograjskemu klubu pišejo črni časi, če v mesecu dni ne poplača vsaj 7 milijonov evrov dolgov.
SORODNE NOVICE
Crvena zvezda: Veliko smo inve...
9.12.2017 | Evropske lige
Ni denarja, ki bi kupil atmosf...
8.12.2017 | Evropske lige
Boakye je pripravljen oditi iz...
1.12.2017 | Evropske lige
Crvena zvezda molila za zmago ...
1.12.2017 | Evropske lige
Zvezda, Partizan in Zenit pred...
28.11.2017 | Evropske lige
Večna dobro pripravljena na Ev...
19.11.2017 | Evropske lige
Mirnesu Šišiću mora Crvena zvezda do 6. julija plačati 120 tisoč evrov. (foto: SPS)
Beograjska Crvena zvezda je zabredla v težave, ki se navkljub njeni bogati tradiciji in veliki masi navijačev zdijo malodane brezizhodne. Izključitev iz evropskih tekmovanj je bila kot kaže šele začetek, saj se aktualnim srbskim prvakom resne težave obetajo tudi doma. Vršilec dolžnosti generalnega sekretarja kluba Zvezdan Terzić je ob včerajšnji predstavitvi novega trenerja Nenada Lalatovića razkril, da Crveni zvezdi grozi izključitev iz srbskega prvenstva, če v enem mesecu ne bo zbrala vsaj 7 milijonov evrov za poplačilo urgentnih dolgov.

"Javnost ve, da naš dolg znaša 47 milijonov evrov, toda če v mesecu dni ne najdemo sedmih milijonov, nam grozi, da ne bomo sezone začeli v prvi ligi. Možen je tudi odvzem šestih točk,"
je povedal Terzić, in v nadaljevanju razkril, da je med večjimi upniki kluba tudi nekdanji slovenski reprezentant Mirnes Šišić. Po poročanju srbskih medijev bo morala Crvena zvezda do 6. julija na račun FIFA nakazati 960 tisoč evrov, ki pripadajo trojici igralcev, ki so dobili tožbe proti klubu – Poljaku Grzegorzu Bronowickemu Zvezda dolguje 800 tisoč evrov, Mirnesu Šišiću 120 tisočakov, Brazilcu Cleu pa 40 tisočakov.

Poleg dolga do omenjenih igralcev po navedbah Terzića Crvena zvezda potrebuje še 2.4 milijona evrov za pridobitev tekmovalne licence, 1.5 milijona evrov za poplačilo dolgov ostalim klubom, 2 milijona evrov za odblokado računa ter sredstva za sprotno funkcioniranje kluba. O tem, kako grozljivo je trenutno stanje v Crveni zvezdi, priča že podatek, da je zaradi neplačanih dolgov do Elektrodistribucije Srbije klub včeraj ostal brez elektrike.

"Odklop elektrike odraža trenutno stanje v klubu. Številni mislijo, da je dolg Zvezde virtualne oblike kot pri Realu ali Barceloni, vendar temu ni tako. Crvena zvezda je morda le še korak od tega, da bo klinično mrtva," je povedal Terzić.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
piksi 26.6.2014, 20:00 Prijavi komentar
Točno tako,lep primer je HAJDUK tudi zadolžen kot Grčija,pa so zmanjšali stroške,igrajo mladi domači talenti,pa vseeno morajo prodajati,ampak ob takšnem načinu dela bodo prišli na zeleno vejo,poudarjam ob takšnem načinu,še vsaj nekaj let,ali pa ves čas.
WENGER 26.6.2014, 16:12 Prijavi komentar
dogl ni nikoli pozitivna stran..tudi če ga potrebuješ in se zadolžiš s tem samo prelagaš breme in sčasoma višaš stroške zadolžitve-kot v tem primeru cz, kjer velik del odgvornosti nosi uprava. z jasno sliko funkcioniranja kluba in manjšim odrekanjem znotraj osebnih interesov bi crvena zvezda lahko v roku 5 let bil stabilen klub, z veliko manjšim dolgom in lepšo prihodnstjo..vse se da, kar se mora in hoče. če je le dovolj volje potrpežljivosti in jasnega cilja..
piksi 26.6.2014, 12:05 Prijavi komentar
Messinista,sedaj pa me prepričaj v čem je pozitivno,da ima klub tako velik dolg,Zvezda je mnoga leta živela s takšnim dolgom,vse je bilo v nejlepšem redu,dolg se je večal,vse dokler je postal nevzdržen,zato osebno nisem pristaš zadolževanja za luksuz,ampak samo za tiste nujno obvezne stvari.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE