Uredništvo    26. september 2012
Crvena zvezda še vedno z visokim proračunom

Zvezda potrebuje 17 milijonov - letno!

Pri Crveni zvezdi kljub krizi še vedno razpolagajo z visokim proračunom, Rdeče-beli na letni ravni "obrnejo" 16 oziroma 17 milijonov evrov. Velik del gre za poplačilo dolga.
SORODNE NOVICE
Crvena zvezda: Veliko smo inve...
9.12.2017 | Evropske lige
Ni denarja, ki bi kupil atmosf...
8.12.2017 | Evropske lige
Boakye je pripravljen oditi iz...
1.12.2017 | Evropske lige
Crvena zvezda molila za zmago ...
1.12.2017 | Evropske lige
Zvezda, Partizan in Zenit pred...
28.11.2017 | Evropske lige
Večna dobro pripravljena na Ev...
19.11.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Razmišljanja o krizi v slovenskem klubskem nogometu nas vedno znova "silijo" k primerjavi s stanjem v nam primerljivih državah. Posebej radi naše klube primerjamo s hrvaškimi, pa tudi srbskimi. V nekaterih primerih, izstopa predvsem Maribor, se naši prvoligaši s hrvaškimi in srbskimi lahko kosajo, jih celo presegajo, toda podatek, ki so ga danes razkrili pri Crveni zvezdi še vedno dokazuje, da najboljši klubi iz omenjenih držav po višini proračuna še vedno krepko presegajo našega najboljšega.

Dokaz za to je do vratu zadolžena Crvena zvezda, evropski prvak iz leta 1991. Beograjski velikan je že vrsto let v globoki finančni in rezultatski krizi, vendar kljub temu razpolaga s proračunom, ki zlahka preseže proračune vseh naših prvoligašev skupaj. Generalni sekretar Crvene zvezde Stefan Pantović namreč trdi, da Crvena zvezda za normalno delovanje na letni ravni potroši od 16 do 17 milijonov evrov! Od tega klub 11 milijonov evrov nameni za poslovne potrebe, preostanek pa je prisiljen nameniti poplačilu velikanskega dolga, ki že vrsto let grozi, da bo dokončno pokopal sloviti športni kolektiv. 

"Zadetek, ki smo ga v Bordeauxu prejeli v 93. minuti (Crvena zvezda se ni uvrstila v ligo Europa, op.p.), nam je prizadejal za štiri, pet milijonov evrov škode. Kar se proračuna tiče, bo pač tako, da bomo pri teh cenah vstopnic prisiljeni prodajati igralce. Zvezda kar 60 odstotkov denarja zasluži s prodajo igralcev, če jih ne proda, ne more živeti. Veliki evropski klubi ne prodajajo igralcev, pač pa ljudem prodajajo zabavo," je pojasnil Pantović. 

Kar precej denarja torej, "muzike" pa...
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 17
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
dixi 27.9.2012, 11:56 Prijavi komentar
Zvezda ima največjo bazo navijačev in slavno preteklost, vse ostalo je pa nula. Gate 7, jaz sem zvezdas se iz bivše juge in tista zvezda nima z današnjo nič. Primerjaj igralce iz 90 v zvezdi ( Savičevič, Prosinečki, Pančev, Jugovič, Mihajlovič, Binić, Belodedić, Šabanadžović, Najdovski...) z današnjo ekipo zvezde. Ni primerjave. Ni problem v današanjih igralcih, problem je v vodstvu kluba, ki je zlizano z mafijo in politiko. Pa kakšen klub je to, da Dragan Stojkovič - Piksi - ena največjih legend kluba, ne sme spiti kave na Marakani, ker ga nekateri nepomembneži izženejo iz štadiona. Hvala lepa za tak klub, to ni več moja zvezda.
Gate7 27.9.2012, 07:28 Prijavi komentar
To kar je Zvezda lahko ostali daleč naokoli samo sanjajo da bodo kdaj!!
Gate7 27.9.2012, 07:24 Prijavi komentar
dixi in piksi, ustrelta se!
Avstralc 26.9.2012, 23:57 Prijavi komentar
Dinamo, Maribor, Partizan in Olimpija; vse ostalo je nula.........
dixi 26.9.2012, 22:25 Prijavi komentar
Napisal sem, da nihče ni verjel v zmago. In ja odigrali so dobro tekmo, v polju so pa bili konkretno slabši od nasprotnika. Pa ne me narobe razumet. Jaz sem star zvezdaš, samo Zvezda je skrenila s prave poti že zdavnaj in temu klubu nič več ne pomaga. Prosinčeki v intervjuju rekel, da zadnjih 9 mesecev niso dobili plač, on pa je od 20 plač dobil 4. Pa kakšen klub je to ? Kdaj so nazadnje prodali konkretnega igralca? Se ne spomnim ? Kako on i potrebujejo 17 M eur, igrajo pa non stop domače prevenstvo, kjer že pet let niso osvojili prevenstva. O tem govorim. Klub je zavožen in je povsem uničen.
DelijeSever1989 26.9.2012, 21:22 Prijavi komentar
dixi, kdo se je pred tekmo predal? gledal sem tekmo in igralci so pokazal svoj karakter, do konca se niso predal in jim je na koncu uspelo v 90 minuti iztrzit ugoden izid... potem pa se je na zalost zgodilo kar se je
piksi 26.9.2012, 21:20 Prijavi komentar
Naj se učijo od ZAHOTA kako to gre, Samo naj se od njega ne učijo obnašanja
Torcidas 26.9.2012, 21:08 Prijavi komentar
Kakšen Proračun ima Partizan, če kdo ve ? Vem, da ima Hajduk ima okoli 5-6 milijonov, Dinamo pa nekaj čez 20.
dixi 26.9.2012, 18:45 Prijavi komentar
Glej ne rabiš se strinjat, lansko leto jih je Rennes konkretno zrešetal, letošnjo leto so bili neprepričljivi z Belorusi in Ciprčani, z Bordeaux so mogoče res izpadli nesrečno, ampak oni so se že pred tekmo predali. Enostavno noben ni verjel, da lahko sploh kaj naredijo. Želim povedat samo to, da takšen klub kot je CZ in se ne more uvrstiti v neko evropsko ligo, potem je vse narobe. Ta klub ni načet, ta klub je uničen. Tu niti Džajič in Gazprom ne moreta več pomagat. Oni morajo štartati od začetka.
chelseaFC 26.9.2012, 18:11 Prijavi komentar
dixi Se ne strinjam. Zvezda je več kot namučila francoski Bordeaux, ki je bil lansko leto peti klub Ligue 1. Je pa res, da so trenutno v boljšem položaju, kar se tiče Evropskih tekmovanj Dinamo, Partizan in Maribor. Dinamo je že dve leti zapored v Ligi Prvakov, Maribor v Ligi Evropi, Partizan pa se šeta iz Lige Prvakov v Ligo Evropo. Ampak vseeno je Zvezda največji klub na Balkanu ;)
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE