Miran Zore   25. april 2014
"Slovenska" Crvena zvezda igra večni derbi za naslov prvaka

Za drugi največji uspeh kariere

"Slovenska" Crvena zvezda bo v soboto igrala večni derbi s Partizanom, ki bo že lahko dal dokončni odgovor na vprašanje, ali bo Zvezda letos državni prvak. Nejc Pečnik pred drugim največjim uspehom kariere.
SORODNE NOVICE
Kitajski klubi bodo morali vla...
14.12.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Težje zgrešiti kot zade...
14.12.2017 | Mednarodni nogomet
Večni derbi prinesel remi, pre...
14.12.2017 | Evropske lige
Video: Matavžev osmi gol v sez...
14.12.2017 | Mednarodni nogomet
Eriksson: Zanima me reprezenta...
13.12.2017 | Mednarodni nogomet
Guerrero "pomotoma" spil kokin...
13.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: uradna spletna stran kluba)
Šest točk znaša prednost Crvene zvezde pred Partizanom, ki ima v soboto še zadnjo priložnost za povratek v dvoboj za naslov srbskega državnega prvaka. Zvezda bo gostovala na stadionu JNA, kjer bo z morebitno zmago že lahko slavila prekinitev dolgoletne Partizanove dominacije na domači sceni. V taboru Crvene zvezde se pomembnosti tekme in vložka dobro zavedajo, zato o kakšni evforiji v moštvu Slaviše Stojanovića ni nobenega govora. 

"Do konca sezone je v igri še 15 točk, tako da ni še nič odločeno. V soboto se lahko marsikaj spremeni in tega se dobro zavedamo, vseeno pa prostora za evforijo ni," poudarja slovenski reprezentant Nejc Pečnik, ki izrazitega favorita ne glede na stanje na lestvici ne vidi. Možnosti so, poudarja, 50:50.

"Partizan dobro poznamo. Močna ekipa so, še okrepili so se. Mislim pa, da ima Crvena zvezda ekipo, ki je sposobna serijsko zmagovati. To je treba potrjevati iz tekme v tekmo. Tudi, ko še nismo bili v tem zmagovitem nizu, sem bil tega mnenja in vedno sem ga poudarjal," pravi Pečnik, ki je po sili razmer pred časom zaigral na desnem boku in se tam kar dobro znašel. 

Pečnik je v Beograd prišel, da bi prebudil svojo kariero. To mu je, tudi po zaslugi splošnega napredka ekipe Crvene zvezde, tudi uspelo. Pika na i uspešni sezoni, ki ga je vrnila tudi v reprezentanco, pa bi seveda bila prvenstvena lovorika. "Ob igranju na svetovnem prvenstvu bi bil to največji uspeh v moji karieri," dodaja Pečnik. 

Točk še ne bo sešteval
Večni derbi s Partizanom bo posebna tekma. Čeprav bi favorita težko napovedali, pa je jasno, da je v prednosti vodilna Zvezda, ki lahko v najslabšem primeru izgubi tri točke prednosti, Partizan pa na drugi strani prvenstvo. Slaviša Stojanović se tega dobro zaveda. "Na vsako tekmo gremo z istim ciljem Je pa seveda lažje, če imaš pred derbijem točkovno prednost," pravi Stojanović in dodaja, da točk v tej fazi sezone še ne želi seštevati. 

Beograd bo znova slovenski
Beograd bo v soboto, potem ko je bil to že v četrtek, znova slovenski. Jaka Blažič je bil najboljši v košarkarski ekipi Crvene zvezde, ki pa je nesrečno izgubila z zagrebško Cibono. Tribune so po koncu tekme, ko se je mladi košarkarski up v solzah zgrudil na tla, odmevale "Jaka Blažič, Jaka Blažič".

Jutri bodo, ponovno v Beogradu, morda znova odmevale ime in priimek katerega od Slovencev. Na delu bodo namreč kar trije (štirje, če upoštevamo Stojanovićevega pomočnika Kostiča). Večni derbi, osrednji srbski športni dogodek, bodo tako ali drugače skušali zaznamovati slovenski lovci na naslov srbskega državnega prvaka v nogometu: Slaviša Stojanović, Nejc Pečnik in Dejan Kelhar. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
M4V3R1CK 25.4.2014, 18:58 Prijavi komentar
tinjakuz7, popravek.... Kraj rojstva : Gornji Dejan, Srbija \o/
doktor 25.4.2014, 14:12 Prijavi komentar
kaj ma veze iz kje so starši? če se počuti slovenc je slovenc...
tinjakuz7 25.4.2014, 13:57 Prijavi komentar
Kok ste smesni ljudje! Slavisa Stojanović je srb!! Njemu so usi iz srbije sam da se je on tle rodiu..
doktor 25.4.2014, 11:30 Prijavi komentar
Dajmo naši
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE