Zoran Milićev   8. avgust 2011
Drastični ukrepi proti srbskim klubom

Stop za nakupe novih

Tako Partizan kot tudi Crvena zvezda do nadaljnjega ne smeta kupovati novih igralcev. Tako bo ostalo, dokler ne bosta poravnala vseh zaostalih obveznosti. Grozijo še hujše sankcije.
SORODNE NOVICE
Milošević ogorčen nad dogajanj...
14.12.2017 | Evropske lige
Večni derbi prinesel remi, pre...
14.12.2017 | Evropske lige
Marko Janković preko 3. SNL dr...
13.12.2017 | Evropske lige
Crvena zvezda: Veliko smo inve...
9.12.2017 | Evropske lige
Ni denarja, ki bi kupil atmosf...
8.12.2017 | Evropske lige
Huligani v Kijevu napadli TV e...
8.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Kar 14 klubov iz prve in druge srbske lige je prejelo prepoved kupovanja novih nogometašev, med tistimi, za katere je disciplinska komisija tamkajšnje zveze prižgala rdečo luč, sta tudi velikana Partizan in Crvena zvezda. Takšno odločitev so odgovorni sprejeli zaradi hude plačne nediscipline v državi. Številni klubi tako ne plačujejo odškodnin, na svoj denar čakajo tudi mnogi trenerji in nogometaši.

Prepoved je po prstih udarila prvoligaše Partizan, Crveno zvezdo, Vojvodino, Jagodino, OFK Beograd, Borac in Rad, vsi klubi pa lahko do nadaljnjega zgolj prodajajo igralce. Toda če bodo spet želeli kupovati, bodo morali poravnati stare obveznosti. In ko jih bodo, se jim bo suspenz nemudoma ukinil. Toda če tega ne bodo storili do 29. avgusta, jih čakajo še precej bolj ostre sankcije - prepoved igranja, odvzem točk in tako dalje.

Časnik Sportski žurnal je sicer objavil tudi nekatere menda do centa točne podatke. Tako naj bi Crvena zvezda dolgovala kar 877.964 evrov, Partizan pa 261.513 evrov. Crvena zvezda samo Borcu dolguje kar 157.782 evrov, in sicer za prestopa Darka Lazovića in Marka Mugoše. Ob tem Partizan svojemu nekdanjemu kapetanu Nenadu Đorđeviću dolguje reci in piši 183.300 evrov...
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
tetraxx 8.8.2011, 14:13 Prijavi komentar
@MJMB: v veliki večini primerov bi se denar vsaj začel odkrivat, kakor hitro bi omenili odvzem točk oz. prepoved igranja :)
MJMB 8.8.2011, 13:39 Prijavi komentar
keri klub pa te sploh v slovenski ligi kaj kupuje? saj pa nihče ne kupuje igralcev, podpisujejo se pogodbe z igralci ki so zastonj, brez pogodbe. edino Maribor plača odškodnino, torej kupi koga (Rep, Vidovič), pa še to zelo redko. klubi so dolžni edino igralcem, to pa zato ker sploh nimajo denarja, taki ki pa nimajo denarja pa itak ne morejo nobenega kupit, tak da si malo zgrešil s svojim komentarjem. pri nas je drugačna situacija kot srbiji. saj vidiš da Partizan ima denar pa pač ne plača.
Doro1 8.8.2011, 13:12 Prijavi komentar
edino pravilno .. tko bi mogl tud v sloveniji nardit .. !!!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE