Zoran Milićev   8. marec 2011
Robert Prosinečki še nima licence PRO

Pravila so pravila

Dokler ne bo dobil licence PRO, bo moral Robert Prosinečki, trener Crvene zvezde, več ali manj sedeti na klopi za rezerve. Hoja po prostoru za trenerje ni dovoljena.
SORODNE NOVICE
Crvena zvezda: Veliko smo inve...
9.12.2017 | Evropske lige
Ni denarja, ki bi kupil atmosf...
8.12.2017 | Evropske lige
Boakye je pripravljen oditi iz...
1.12.2017 | Evropske lige
Crvena zvezda molila za zmago ...
1.12.2017 | Evropske lige
Zvezda, Partizan in Zenit pred...
28.11.2017 | Evropske lige
Večna dobro pripravljena na Ev...
19.11.2017 | Evropske lige
(foto: Danijel Matijaško)
Pravila morajo veljati za vse, tudi za takšne legende, kakršna je Robert Prosinečki. Upokojeni nogometaš iz Hrvaške je pred meseci prevzel vodenje Crvene zvezde, v prvem spomladanskem krogu državnega prvenstva Srbije pa je njegova četa z 1:0 premagala Smederevo. Nekaj dni po tekmi je nato Beograjčane presenetila novica, da je Prosinečki na obračunu kršil pravila, in sicer, ker je praktično ves čas stal v prostoru, ki je namenjen trenerjem obeh klubov. In kako je s tem kršil pravila? Preprosto: ker Prosinečki še nima licence PRO, lahko s klopi vstane le vsake toliko časa, v glavnem pa mora med tekmo sedeti na njej. V prostoru, namenjenem trenerjem, lahko stojijo in postopajo le - trenerji. Pravilo je morda nekoliko smešno, a je pravilo in ga je kot takega potrebno spoštovati. Pa čeprav ti je ime Robert in se pišeš Prosinečki.

"Trenerska organizacija je začasno rešila problem s trenerji, ki nimajo licence PRO, toda pravilnih pravi, da se lahko le vodje strokovnega štaba ves čas premikajo v prostoru pred klopjo. Ostali trenerji, kot recimo Prosinečki, lahko vstanejo le občasno, da prenesejo navodila igralcem, nato pa se morajo vrniti nazaj na klop," je pojasnil Branislav Delić, vodja tekmovanja srbskega prvenstva. Dokler Prosinečki ne bo dobil licence, kar naj bi se zgodilo v kratkem, bo Zvezdo kot prvi mož strokovnega štaba vodil Žarko Đurović, pomočnik trenerja beograjskega velikana.

Kot zanimivost dodajmo, da se bo Crvena zvezda v naslednjem krogu srbskega prvenstva pomerila z Inđijo, ki jo vodi Zoran Janković, nekdanji nogometaš, ki prav tako še nima ustrezne licence. Oba trenerja bosta tako morala več ali manj sedeti na klopi za rezerve.

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 6
Starejši naprej | Novejši naprej
darek 8.3.2011, 19:29 Prijavi komentar
zvezda mi je sve zvezda život je srce moje je uvek uz tebe zvezdo VOLIM TEEE
AndreY88 8.3.2011, 19:17 Prijavi komentar
sve ostalo su sitnice...
realist 8.3.2011, 18:35 Prijavi komentar
hehe nism vedu da ma zoki tut klub u srbiji :D
realist 8.3.2011, 18:35 Prijavi komentar
vsake toliko časa kero pravilo haha
galatik4ever 8.3.2011, 17:56 Prijavi komentar
Pa bo nonstop govori pomočniku da naj govori namesto njega igralcem..
chelseaFC 8.3.2011, 17:52 Prijavi komentar
ZVEZDA JE ŽIVOT!!!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE