Miran Zore   6. december 2014
Nejc Pečnik se bo iz Crvene zvezde morda podal na Kitajsko

Pečnika vleče na Kitajsko

Nejc Pečnik, ki je na izhodnih vratih Crvene zvezde, se po naših informacijah spogleduje s selitvijo v Azijo. Najbolj realna opcija je menda Kitajska, zna se zgoditi, da bo Pečnik zaigral za Kavčičev Qingdao Jonoon.
SORODNE NOVICE
Igor Tudor zapušča Galatasaray
18.12.2017 | Mednarodni nogomet
Kaka je naznanil slovo od nogo...
17.12.2017 | Mednarodni nogomet
Real Madrid znova svetovni prv...
16.12.2017 | Mednarodni nogomet
Lucho Gonzalez obtožen poskusa...
16.12.2017 | Mednarodni nogomet
FIFA suspendirala predsednika ...
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Pulišić podrl rekord Donovana
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: SPS)
Nejc Pečnik je v intervjuju za Nogomanio pred dnevi dejal, da razmišlja o januarski selitvi drugam. Omenil je italijanskega prvoligaša Cagliari, ki so ga srbski mediji te dni spet aktualizirali, vendar v tej zgodbi menda ni veliko resnice. Tudi Pečnik je o Cagliariju govoril v pretekliku. Dodal je še, da bo odšel v primeru ustrezne ponudbe, če je slučajno ne bo dobil, pa bo sezono končal kar v Beogradu

Pečnik ima s Crveno zvezdo pogodbo sicer podpisano še za leto in pol, vendar to ne pomeni kaj prida veliko. Zagovarja (Pečnik, op.p.) sicer stališče, da si želi, da bi ob njegovem prestopu nekaj zaslužil tudi klub, vendar je res tudi to, da Pečnik tako kot njegovi soigralci pri Zvezdi ni redno plačan, zato je z veljavnostjo njegove pogodbe tako-tako. V primeru, da bi želel izsiliti odhod, bi to brez težav storil. To so v zadnjem obdobju nenazadnje storili nekateri nogometaši Crvene zvezde. 

Pečniku se nekatere opcije že odpirajo. Nam je uspelo izvedeti, da se 28-letnemu slovenskemu reprezentantu (na zadnji tekmi proti Kolumbiji je bil celo kapetan) odpira tudi možnost selitve v Azijo. Poleg Japonske, kjer se slovenski vpliv (največ je v tem pogledu za Slovenijo v vseh teh letih naredil Zdenko Verdenik) povečuje, je najbolj aktualna destinacija za Pečnika ta hip Kitajska. Gledano predvsem iz finančnega vidika, kajti kitajski klubi lahko ponudijo precej več denarja kot denimo prvoligaši iz Belgije, celo Nizozemske, Portugalske in podobni. 

Da je Kitajska verjetna Pečnikova destinacija, so nam potrdili tudi dobro obveščeni viri blizu Crvene zvezde. Še več, iz Srbije smo dobili tudi namig, da bi Pečnik moči lahko združil s slovenskim trenerjem Tomažem Kavčičem. Slednji je nedavno podaljšal sodelovanje s kitajskim drugoligašem Qingdaom Jonoonom, s katerim bo v novi sezoni naskakoval uvrstitev v prvo ligo.

Naj spomnimo, Kavčič je bil s Qingdaom na dobri poti proti prvi ligi že letos jeseni, a je bil klub zaradi pretekle administrativne napake kaznovan z odvzemom točk. Vsak kitajski drugoligaš ima v svoji ekipi sicer lahko maksimalno tri tuje nogometaše. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 6
Starejši naprej | Novejši naprej
Ibrakadabra 7.12.2014, 03:03 Prijavi komentar
Do sedaj mu je bilo do tega, da ubodi kariero(igra za kikiriki in fa šampone pri razglašeni Zvezdi), povsem mu ni uspelo, solidnega kluba v Evropi jasno ni našel, a sedaj je na vrsto prišel denar, jasno Pečnik ga je lačen in bo na kocko postavil tudi repezentančno kariero, a neke bojazni zaenkrat še ni, saj je na selektorskem stolčku znameniti Srečko Katanec, katerega ne zanima ali igra igralec na Japonskem, Kitajski drugi ligi ali pa pri velikanu iz Serie a, to zanj ni pomembno, tako da sploh ni problema kar se reprezentančne kariere tiče. ;)
zmaj05 6.12.2014, 21:44 Prijavi komentar
Pečnika vleče po denar!
Vocster 6.12.2014, 14:54 Prijavi komentar
Fant rine v slepo ulico, izgubil se bo tam kot večina igralcev
Smrketa8 6.12.2014, 14:41 Prijavi komentar
Pečnik je čuden možakar. Svoj čas naj bi zavrnil Maribor, kasneje ostal pri Zvezdi, kjer je dobival manj kot 1/3 obljubljenega zneska, zdaj pa bi šel v Kitajsko.
jankoslav 6.12.2014, 12:14 Prijavi komentar
pametna poteza
pletomax 6.12.2014, 12:09 Prijavi komentar
"Slednji je nedavno podaljšal sodelovanje s kitajskim prvoligašem Qingdaom Jonoonom, s katerim bo v novi sezoni naskakoval uvrstitev v prvo ligo." Katerikoli portal odprem, komentatorji pišejo bolj smiselne stvari, kot avtorji člankov.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE