Damjan Tratnik   5. julij 2016
Crvena zvezda je močno okrepila svoje vrste

Nekdanji biser Boce pri Zvezdi

Nekdanji biser Boca Juniors Pablo Mouche bo svojo kariero nadaljeval v vrstah srbskega prvaka Crvene zvezde, ki je poleti močno okrepila svoje moštvo.
SORODNE NOVICE
Crvena zvezda: Veliko smo inve...
9.12.2017 | Evropske lige
Ni denarja, ki bi kupil atmosf...
8.12.2017 | Evropske lige
Boakye je pripravljen oditi iz...
1.12.2017 | Evropske lige
Crvena zvezda molila za zmago ...
1.12.2017 | Evropske lige
Zvezda, Partizan in Zenit pred...
28.11.2017 | Evropske lige
Večna dobro pripravljena na Ev...
19.11.2017 | Evropske lige
(foto: /)
Crvena zvezda bo v letošnji sezoni kot srbski prvak nastopila v kvalifikacijah za uvrstitev v Ligo prvakov, beograjski klub pa je v ta namen v svoje vrste zvabil kar nekaj nadvse zanimivih novincev. Največji med njimi s strani kluba uradno sicer še ni potrjen, a je to sodeč po njegovih besedah le še stran formalnosti – novi član Zvezde bo kot vse kaže postal 28-letni Argentinec Pablo Mouche, ki velja za eno najodmevnejših okrepitev Beograjčanov v zadnjem času.

"Ne bom lagal, v Srbijo odhajam zaradi ekonomskih razlogov. To bo zame velik izziv, o tej deželi pa sem slišal veliko lepega. Rečeno mi je bilo, da je Beograd čudovito mesto in da je kakovost življenja tam zelo visoka,"
je v radijski oddaji Joga Bonito povedal Mouche.

"Ekonomska situacija v Argentini je slaba. V tej fazi kariere je ekonomski vidik vsekakor zelo pomemben pri sprejemanju odločitev. Pomembni so seveda tudi športni motivi. Ko sem igral v Turčiji, sem dozorel kot človek."

Kdo je torej nova Zvezdina okrepitev? Mouche je v članskem nogometu debitiral že pri 15 letih v majici manj znanega Estudiantesa iz Buenos Airesa, nato pa je kar šest let z velikim uspehom branil barve Boca Juniors in se uveljavil kot eden biserov tedanje generacije. Njegov talent se nato ni razvil v želeno smer, kljub temu pa je kasneje preživel dve uspešni sezoni pri turškem Kayserisporju, leta 2014 pa se je vrnil v Južno Ameriko, kjer je podpisal pogodbo s Palmeirasom iz Sao Paula. Minulo sezono je preživel na posoji pri Lanusu, s katerim je osvojil naslov argentinskega prvaka.

Mouche je že deveti poletni novinec v vrstah Crvene zvezde, ki je poleg njega ujela še nekaj velikih imen. V klubu veliko pričakuje od kostariškega reprezentančnega napadalca Johna Jaira Ruiza, ki se je v Srbijo preselil po izteku pogodbe z Lillom, novi član moštva pa je postal tudi 25-letni reprezentant Siera Leoneja Guelor Kanga, ki je bil v minuli sezoni aktiven član senzacije ruskega prvenstva Rostova.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 6
Starejši naprej | Novejši naprej
deki_s 5.7.2016, 16:14 Prijavi komentar
Kanga je Gabonec, tako da bi bolj težko bil reprezentant Siera Leoneja.
KINEZ88 5.7.2016, 12:08 Prijavi komentar
Plače in pogodbe teh najbolj odmevnih okrepitev, ter nekatere obstoječe plače, financirajo razni posamezniki in sponzorska podjetja. Nekatera podjetja sponzorirajo plačo enega, dveh igralcev v zameno za reklamiranje (klasično sponzorstvo). Nekateri posamezniki predvsem pa tudi podjetja pa financirajo plače v zameno za deleže profita od prodaj le-teh igralcev. To sem za predvsem za Zvezdo siguren, na "klubski" plačilni listi so predvsem mlajši fantje ter nekatera "srednja klasa". Denar glavnega sponzorja Gazproma 10 do 16 milijonov gre predvsem za sanacijo kreditov dolgovanj, ter operativne stroške.
partito 5.7.2016, 11:30 Prijavi komentar
Zvezda in Partizan sta državna kluba
Gigiinjo 5.7.2016, 10:31 Prijavi komentar
nekdo naj mi pove od kod njim denar če so v nevem kakih pufih?
kira_legenda 5.7.2016, 10:15 Prijavi komentar
kira_legenda 5.7.2016, 10:15 Prijavi komentar
V srbijo zaradi ekonomskih razlogov ? :D
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE