Uredništvo    26. november 2014
Novaković je spet zavrnil Crveno zvezdo

Milivoje je rekel ne

Crvena zvezda je znova napadla Milivoja Novakovića, vendar tudi tokrat ostala praznih rok. Posrednik je bil Nejc Pečnik, ki pa v ekipi Crvene zvezde ostaja edini Slovenec. Novaković si sicer želi nazaj v Evropo.
SORODNE NOVICE
Real Madrid znova svetovni prv...
16.12.2017 | Mednarodni nogomet
Lucho Gonzalez obtožen poskusa...
16.12.2017 | Mednarodni nogomet
FIFA suspendirala predsednika ...
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Pulišić podrl rekord Donovana
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Zgodba za prihodnje rodove
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Hebei nudi več kot Barca
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: SPS)
Že leta 2006, ko je zapuščal Litex in ga je kupil Köln, so pri Crveni zvezdi želeli, da Milivoje Novaković pride v Beograd. Ljubljančan se je tedaj odločil za Nemčijo in zadel v polno. Igral je v Bundesligi, bil eden najboljših strelcev nemškega prvenstva in dolga leta (to je pravzaprav še vedno) prvi napadalec slovenske reprezentance. Crvena zvezda je bila tedaj že dodobra zadolžena (njen predsednik je bil Dragan Stojković), a situacija niti slučajno ni bila tako kritična, kot je kritična dandanes. 

Kljub temu so rdeče-beli znova poizkusili. Kot poroča srbski športni časnik Sport, je bila Novakoviću preko reprezentančnega soigralca Nejca Pečnika ponujena možnost igranja za Crveno zvezdo. Novaković, ki bo maja prihodnje leto dopolnil 36 let, se je z Beograjčani dogovarjal, vendar se na koncu ni dogovoril. To niti ni presenetljivo, kajti Zvezdi v tem trenutku močno primanjkuje stabilnosti, ki je seveda povezana z denarjem. Le-tega v klubu ni, saj že trenutna ekipa ni redno plačana, kaj šele, da bi v Beogradu našli denar za novo okrepitev. 

Novaković je sicer pred časom priznal, da si želi po epizodi na Japonskem, kjer je bil v Omiyi Ardiji in tudi v Shimizuju zelo uspešen, vrniti v Evropo. Srbija to očitno ne bo, malo pa je tudi možnosti, da bi to postala Slovenija. Doma Novaković nikoli ni igral profesionalnega nogometa, svojo kariero je, potem ko pri Olimpiji niso računali nanj, začel graditi v Avstriji. Preden se je podal na Japonsko, so se zanj zanimali nekateri nemški klubi iz druge in tretje lige. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
Ibrakadabra 26.11.2014, 22:39 Prijavi komentar
Tale Pečnik misli, da bodo vsi igrali za kikiriki ali pa še to ne, Nova ki je zaslužil v karieri 100x več kot Pečnik pa ja ne bo igral zastonj, pa še kariera se mu bliža koncu in še več opcij ima kot Pečnik, ki si niti kluba ni uspel poiskati po dobri sezoni v Zvezdi, potem spoznamo kako mali klub je postala Zvezda, niti prodati se več ne moraš iz tega kluba, res žalostno.
D.U.P.A. 26.11.2014, 21:38 Prijavi komentar
Lahko pride v Maribor. Ali pa v Olimpijo, da bo prvenstvo malo bolj zanimivo :)
piksi 26.11.2014, 11:03 Prijavi komentar
Bolje iti igrati v tretje nemško ligo,kot v Beograd,vsaj glede plačila.
speedy006 26.11.2014, 10:39 Prijavi komentar
Pametno. Noče tako kot Pečnik igrat za eno al pa dve plači na leto.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE