Miran Zore   8. maj 2017
Bilo je dogovorjeno, ne pa tudi podpisano

Do sobote je bil Kek trener Zvezde

Do minule sobote je bil Matjaž Kek praktično dogovorjen, da prevzame Crveno zvezdo v prihodnji sezoni. Dal naj bi besedo Zvezdanu Terziću. Zvezdin zdrs na drugo mesto pa zna stvari spremeniti.
SORODNE NOVICE
Uradno: Schweinsteiger bo še g...
18.1.2018 | Mednarodni nogomet
Lazarević se seli na Poljsko
17.1.2018 | Mednarodni nogomet
FA pokal: Chelsea na popravni ...
17.1.2018 | Mednarodni nogomet
Razpoke na stebrih prekinile t...
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
Tevez: Prišel sem s počitnic!
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
Giggs: Kritike so neupravičene
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: uradna spletna stran kluba)
Novica, ki je včeraj udarila v srbskih medijih in zadeva Matjaža Keka, je imela realno osnovo. Čeprav je bilo predvsem v Sloveniji prisotnega precej skepticizma, ko so srbski mediji poročali, da je Matjaž Kek verbalno dogovorjen s Crveno zvezdo, pa smo izvedeli, da naj bi se pred nekaj tedni Kek o vsem skupaj dogovoril s prvim človekom srbskega prvaka Zvezdanom Terzićem. Slednji je Keku predstavil projekt nove Crvene zvezde s pomlajeno ekipo in nekaj kvalitetnimi tujci, bivšemu slovenskemu selektorju pa naj bi bilo slišano všeč. V času pogovora Terzića in Keka je že bilo jasno, da se bo Miodrag Božović najpozneje ob koncu letošnje sezone poslovil od evropskega prvaka iz leta 1991. To je Črnogorec nato storil v nedeljo, dan po šokantnem porazu proti Voždovcu, s katerim je Zvezda padla na drugo mesto in morda tudi že izgubila naslov prvaka. 

Prav sobotni poraz utegne pokvariti načrte glede Kekovega prihoda v Beograd. Kvalifikacij za Ligo prvakov v primeru končnega drugega mesta Zvezde namreč ne bo, če pa bo postal prvak z Rijeko, jih bo seveda igral na Reki. Izvedeli smo tudi, da naj bi bili obe strani dogovorjeni (neuradno za 350.000 evrov na letni ravni), da informacija ne pride v javnost pred koncem sezone. Ko je včeraj pristala v srbskih, hrvaških in slovenskih medijih, naj bi to Keka močno razjezilo, znano je namreč, da je Rijeki lojalen, z njenim vodstvom pa v odličnih odnosih. 

Aktualne govorice smo preverili tako v Srbiji kot tudi na Hrvaškem. Aleksandar Radonić, novinar časnika Kurir, je prepričan, da možnosti za Kekov prihod na stadion Rajko Mitić vsekakor obstajajo: "Zvezda je kot bivši svetovni in evropski prvak izziv, tako da možnosti zagotovo obstajajo. Pred tremi tedni se je menda srečal z Zvezdanom Terzićem in mu je bilo predstavljeno všeč. Poleg tega se mu pogodba z Rijeko izteka."

Izpostavlja pa tudi argumente proti.

"Dogovor s Terzićem je bil, da dogovor ostane v tajnosti. Kek spoštuje ljudi v Rijeki in osredotočen je na to, da postane prvak Hrvaške. Po zadnjem porazu so se stvari zapletle in zdaj je spet vse odprto. Zvezda je izgubila prvo mesto v prvenstvu in, kakor stvari stojijo ta trenutek, ne bo prvak. Namesto kvalifikacij za Ligo prvakov bi tako Keka čakale kvalifikacije za ligo Europa, zgodnejši začetek priprav, novačenje novincev, ker bodo številni igralci po koncu sezone odšli iz kluba. Odločitev je njegova."
Matjaž Kek
(foto: SPS)


Aleksandar Holiga, eden najbolj znanih hrvaških kolumnistov in urednik portala Telesport, pa razmišlja predvsem o potencialu Rijeke. Slednji je omejen, kajti projekt nove Kantride stoji na mrtvi točki, klub pa vseskozi prodaja najboljše igralce.

"Kek je pokazal nezadovoljstvo, ko je klub prodajal najboljše igralce. Enkrat je celo rekel, da nikoli ne ve, na koga bo naletel v slačilnici. Morda je od kluba zahteval, da ta ekipa ostane skupaj, toda tega mu ne more nihče obljubiti. Mišković želi klub narediti odziven, da se financira od transferjev in Evrope. Na drugi strani projekt obnove Kantride stoji. Klub je naznanil gradnjo nove tribune na Rujevici, da bi dosegel 8.500 mest, kolikor je minimum za Ligo prvakov. Že to pove veliko o tem, kakšni so načrti. Če Rijeki stadiona, ki je v bistvu stadion za treninge, ne bo uspelo dograditi in bo prvak, potem bo kvalifikacije za Ligo prvakov igrala v Zagrebu, Splitu, kdo ve, morda celo v Ljubljani."

V primeru, da bi Kek ob koncu sezone zares odšel iz Reke, nas je zanimalo, kakšne so možnosti, da novo službo najde na Hrvaškem, kjer je zgradil lep renome. 

"Hrvaška reprezentanca ali Dinamo Zagreb? Niti v Dinamu niti na HNS ne razmišljajo o tej opciji, kajti ne razmišljajo o tem, kaj je najboljše za ekipo, temveč o tem, kaj najbolj odgovarja njim. Kek ne bi bil njihova marioneta in zato ne more biti v igri."

Medtem je vodenje Crvene zvezde do konca letošnje sezone prevzel Boško Djurovski, ki pa naj bi bil zgolj začasna rešitev. Kdo bo novi trener, pa bo znano v prihodnjih tednih. Zagotovo bo vse skupaj močno odvisno tudi od tega, kako se bosta razpletli sezoni v prvi hrvaški in srbski ligi. Zgodba, ki je Keka včeraj začela intenzivno povezovati s Crveno zvezdo, pa kot vse kaže le ni medijsko natolcevanje, kakor je bilo moč sklepati še včeraj zgodaj popoldan. 

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 12
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
sincba 8.5.2017, 19:57 Prijavi komentar
Matjaž kek je najbolši trener na balkanu trenutno. Sem navijač Dinama , to leto si zaslužijo naslov , ker bojo v kvalifkacijah dobri in pridejo najmanj do EL , dinamo bo tudi v EL . Koeficient raste. Kar se tiče plače Keka je že v Rijeki med 100-200k € ..
lama 8.5.2017, 19:44 Prijavi komentar
pejo opredeli zakaj?
partito 8.5.2017, 17:16 Prijavi komentar
slab pomočnik bi bil..
pejo2310 8.5.2017, 17:00 Prijavi komentar
lama Milanič je lahko Keku samo pomočnik in nič drugega...
lama 8.5.2017, 15:49 Prijavi komentar
z milaničom sta nekje tu-tu
partito 8.5.2017, 15:49 Prijavi komentar
Maribor je velik,Zvezda,Partizan in Dinamo še večji..
Napoli 8.5.2017, 15:42 Prijavi komentar
kek je že zdaj daleč najboljši slo trener
Medicinc 8.5.2017, 13:40 Prijavi komentar
Bi pa Keku privoščil priložnost na zahodu, morda kakšno slabšo ekipo v top 5 ligah, potem se izkaže in postane eden najboljših trenerjev v slo zgodovini
Medicinc 8.5.2017, 13:39 Prijavi komentar
Ne vem če imajo 350.000 evrov na leto za dat trenerju, kdo bi sploh želel v Zvezdo (dolgovi, mutna posla, neka zgodovina, ki ni nič drugega kot oddaljen spomin), potem je bolje da ostane na Reki in igra ligo prvakov
F.C.B. 8.5.2017, 12:08 Prijavi komentar
ECking mislim, da je kar vsakemu jasno, da je trenutna Zvezda daleč daleč od Zvezde, ki je osvojila evropski pokal 91. Imajo pa še vedno ime in to precej večje ime kot Rijeka. Res pa je tudi, da je hrvaška liga pojem nogometa na Balkanu in je daleč najboljša liga.
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE