Zoran Milićev   10. december 2010
Nekdanji Zvezdaši navdušeni nad novim trenerjem

Bogastvo za vse mlade

Dejan Savičević, Ljupko Petrović in Miodrag Belodedić so pozdravili vrnitev Roberta Prosinečkega na Marakano. Prepričani so, da bo Hrvat uspešen v vlogi trenerja.
SORODNE NOVICE
Zvezda se je okrepila v Olympi...
13.1.2018 | Evropske lige
Crvena zvezda se bo pritožila ...
7.1.2018 | Evropske lige
Zvezda zaradi Ratka Mladića br...
6.1.2018 | Evropske lige
Zvezda ne more plačati 1,7 mil...
24.12.2017 | Evropske lige
Šporar za Rijeko predrag, kaj ...
23.12.2017 | Evropske lige
Večni derbi prinesel remi, pre...
14.12.2017 | Evropske lige
(foto: Danijel Matijaško)
Novica, da je nogometaše beograjske Crvene zvezde prevzel legendarni Robert Prosinečki, je razveselila številne nekdanje nogometaše tega kluba. Večina je pohvalila upravo, češ da bi slednja težko potegnila boljšo potezo. In to je seveda razumljivo - Prosinečki je odlično zapisan pri vseh, ki so jim rdeče-beli blizu. Je pač nekdanji nogometaš Zvezde, leta 1991 ji je pomagal celo do naslova prvaka Evrope.

"Čestitam Vladanu Lukiću za potezo in pozdravljam Robijevo odločitev, da je sprejel ponudbo," pravi Dejan Savičević, prav tako nekdanji nogometaš CZ in danes predsednik nogometne zveze Črne gore, ter nadaljuje: "Moje mnenje je, da bo imela Zvezda od tega veliko koristi. Robi sicer nikoli ni deloval samostojno, toda ima veliko izkušenj, saj je kot pomočnik šel na številna evropska tekmovanja, za nameček se je kot nogometaš učil od velikih strokovnjakov. Všeč mi je tudi, kako razmišlja. Dobro je, da želi, da bi Zvezda igrala napadalno in da bo na Marakano vrnil takšen slog nogometa. To je Zvezda in tudi Robi je bil takšen nogometaš. Zato ne dvomim, da mu bo uspelo."

Tudi Ljupko Petrović, nekdanji trener Beograjčanov, pozdravlja Hrvatovo vrnitev na mesto zločina: "Prosinečki si zasluži Marakano, saj je eden najboljših nogometašev v zgodovini kluba. Morda trenutek ni najboljši, saj v klubu vlada slabo stanje. Toda Robi je pokazal, da je hraber, kar tudi moraš biti, če sprejmeš ponudbo v tem trenutku." Oglasil se je tudi Prosinečkijev nekdanji soigralec Miodrag Belodedić: "Sijajna odločitev, zares se veselim. Robi premore neverjetno znanje in to bo veliko bogastvo za vse mlade igralce Zvezde. Tudi uprava je dokazala, da želi delati dolgoročno. Vesel bi bil, če bi Robiju že takoj uspelo osvojiti lovoriko. Zaradi njega in zaradi naše Zvezde, seveda. Robi je bil član šampionske generacije in tako je tudi potrebno gledati nanj. Verjamem, da bo tudi kot trener podobno uspešen."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE