Uredništvo    26. november 2015
V Bruggeju na stadionu ne bo gledalcev

Zaradi teroristov brez gledalcev

Grožnje s terorističnimi napadi so prehude. Ker bi teroristi lahko izkoristili publiciteto tekme lige Europa med Club Bruggejem in Napolijem, se je župan Bruggeja odločil, da bo tekma odigrana brez gledalcev.
SORODNE NOVICE
Benjamin Verbič v ekipi redneg...
11.12.2017 | Evropski pokali
Liga Europa: Benjamin Verbič p...
11.12.2017 | Evropski pokali
Astana noče podaljšati s trene...
8.12.2017 | Evropski pokali
Matjaž Kek s skalpom Milana za...
8.12.2017 | Evropski pokali
Ni denarja, ki bi kupil atmosf...
8.12.2017 | Evropski pokali
Bane Ivanović v slogu najboljš...
8.12.2017 | Evropski pokali
(foto: Getty Images)
V Bruggeju danes ne bo gledalcev. Pa ne gre za kazen s strani Evropske nogometne zveze (UEFA) ali kaj podobnega. Gre preprosto za posledico aktualnih težav v Evropi, ki so povezane s terorizmom. Po terorističnih napadih v Parizu je namreč zavrelo predvsem v Belgiji, kjer naj bi imeli skrajneži oziroma teroristi celo svojo bazo. Prestolnica Bruselj je tako že nekaj dni pod budnim nadzorom belgijske vojske in seveda policije, zaprta pa je bila celo podzemna železnica.

Tudi nogometna tekma, tista med Lokerenom in Anderlechtom, je recimo že odpadla, ker so bile policijske sile zgoščene na ulicah. Tam bodo tudi nocoj, ko se bo v Bruggeju odvila nogometna tekma lige Europa med Club Bruggejem in italijanskim Napolijem. Odvila pa se bo brez prisotnosti gledalcev. Tveganje, da bi morebitni skrajneži tekmo lahko zlorabili v lastne "promocijske" namene je preveliko, policija pa zaradi svoje obremenjenosti ne more zagotoviti maksimalne varnosti. Župan Bruggeja je zato po posvetu s policijo in ostalimi organi odločil, da bo tekma na stadionu Jan Breydel (sprejme 20.000 ljudi) odigrana brez navijačev. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
Blue moon 26.11.2015, 17:06 Prijavi komentar
Če imate možnost si preberite najbolj bran roman v europi leta 2015 (SUBMISSION) pisatelj:Michel Houellebecq.Govori o letu2022 v Franciji prevzame oblast nova politična stranka Muslimanska bratovščina.Folk se za boljše življenje in privilegije iz krščanstva spreobrača v muslimane,ženske ostanejo brez pravic,dogovorjene poroke.........zelo možna europska prihodnost :)))
zi1 26.11.2015, 15:09 Prijavi komentar
mislm da mi je en na nogomanii k sm napisu komentar že lep čas nazaj reku da pretiravam,s tem da hočjo te begun(migranti)al karkol že so isklamizirat evropo...no da ga vidm zdej kaj ma za povedat...prokleta golazn k smo jo sprejel
piksi 26.11.2015, 13:01 Prijavi komentar
Še malo,pa bo mnogim jasno kaj pomenijo muslimani za Evropo,še koliko ljudi mora umreti.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE