Uredništvo    12. januar 2019
Trener Chelseaja zviška glede na reprezentančni nogomet

Sarri: Reprezentančni nogomet je drugorazreden

Trener Chelseaja Maurizio Sarri ima zelo negativen odnos do reprezentančnega nogometa, ki ga sam ne spremlja, saj mu ne daje nobenih relevantnih informacij.
SORODNE NOVICE
Dele Alli: Optimizem je hitro ...
22.1.2019 | Evropske lige
V Cardiffu molijo za pozitivne...
22.1.2019 | Evropske lige
V pokoj je odšel dolgoletni an...
22.1.2019 | Evropske lige
Potrjeno: Sala je bil na izgub...
22.1.2019 | Evropske lige
V Premier League se bojijo nov...
22.1.2019 | Evropske lige
Katastrofalna novica za Arsena...
22.1.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Trener Chelseaja Maurizio Sarri je javno povedal to, kar po njegovih besedah mislijo vsi vrhunski trenerji, a tega ne želijo izreči tudi v javnosti. Sarri je namreč priznal, da si ni ogleda niti ene tekme lanskoletnega svetovnega prvenstva, za bojkot pa se je odločil iz preprostega razloga - ker ga reprezentančni nogomet ne zanima in po njegovem mnenju ni dovolj kakovosten.

"Nisem gledal svetovnega prvenstva. Ne maram reprezentančnega nogometa, saj se iz njega ne moreš naučiti ničesar. Tako misli vsak trener, vendar nihče tega noče povedati naglas," je povedal Sarri, in nadaljeval.

"Nemogoče je ekipo pripraviti v 30 dneh. Vsaka ekipa iz mundiala bo na kateri koli tekmi gladko izgubila proti kateri koli vrhunski klubski ekipi. Mislim, da je to povsem normalno, saj imaš v klubu čas, da se organiziraš, česar v reprezentanci nimaš. Prav zato na evropskih ali svetovnih prvenstvih nikoli ne vidimo nobene organizirane ekipe," je povedal Sarri.

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
jurerock 12.1.2019, 12:37 Prijavi komentar
Reprezentačni nogomet je zadnji del tega športa, kjer se vsaj nek del igralcev ne obnaša kot plačanci. Mogoče ta nogomet res ni tako kakovosten kot je klubski, je pa vsekakor bolj srčen. V klubskem nogometu je neke pripadnosti in zvestobe ostalo le še za en pljunek. Chelsea ima dva doma vzgojena nogometaša ...
Medicinc 12.1.2019, 12:33 Prijavi komentar
Deloma se strinjam, ne mi pa reči da je definicija nogometa vzeti npr. Nekaj 100 milijonov ali miljard kot je to pri Chelseaju in pokupit najboljše igralce in se potem z aroganco in zgražanjem obnašati do vseh, ki takih možnosti nimajo ali se jim to ne zdi pravi način
NK Rudar Velenje 12.1.2019, 12:07 Prijavi komentar
Se strinjam z sarrijem. Klubski fusbal je svet
becar 12.1.2019, 11:07 Prijavi komentar
Do neke mere je to res, ampak Sarri pozablja, da na reprezentančne priprave ponavadi ne pride grupa nepovezanih igralcev iz vseh vetrov (kot je to v tem trenutku slovenska), ampak so to tudi igralci, ki igrajo že vrsto let za reprezentanco po večkrat letno in se med seboj dobro poznajo. Tudi reprezentanca je lahko dobro organizirana, lep primer je francoska, ki bi jo Chelsea kar težko premagal.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE