Uredništvo    9. maj 2015
Thibaut Courtois hvali obrambo Chelseaja

Obramba je prinesla naslov

Ključna pri osvojitvi naslova angleškega državnega prvaka je bila za Chelsea obramba, je prepričan odlični belgijski vratar Londončanov Thibaut Courtois.
SORODNE NOVICE
Chelsea: Naslednja tarča je Ed...
19.1.2018 | Evropske lige
Wenger: Alexis ni kot van Pers...
19.1.2018 | Evropske lige
Southampton želi Promesa
19.1.2018 | Evropske lige
Carrollu Chelsea polzi iz rok
19.1.2018 | Evropske lige
Sevilla v boj za Sturridga
19.1.2018 | Evropske lige
Slimani bo verjetno moral zapu...
18.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Samo 27 golov je Chelsea prejel v letošnji sezoni, kar je v prvi vrsti zasluga odličnega belgijskega reprezentančnega vratarja Thibauta Courtoisa in branilcev. Prav obrambo je Courtois izpostavil kot ključno za osvojitev naslova angleškega državnega prvaka.

"Na začetku sezone smo bili napadalni, tako da smo bili ranljivi za protinapade. V prvih treh mesecih smo prejeli preveč golov. Če hočeš postati prvak, se moraš dobro braniti. Zmagati moraš veliko tekem, ampak res se moraš znati braniti. Napadati moraš kot velika ekipa, braniti pa se moraš kot majhna ekipa, ki se bori za obstanek," je prepričan Courtois, ki tako dodaja svoj kamenček v mozaik boja Chelseajevega tabora proti očitki o defenzivni igri, s katero so modri osvoji naslov prvaka. 

"Mogoče to drugim ekipam in njihovim navijačem ni všeč. Mi smo zaradi naše igre postali prvaki, oni pa bi radi, da izgubimo. Prvih šest, sedem mesecev smo bili močni, zabili smo veliko golov, ampak mislim, da se je vseeno treba znati dobro braniti," je dodal Belgijec. 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE