Uredništvo    22. oktober 2014
Medi Abalimba živel kot gospod

Noro: delal se je, da je Kakuta

Iz Anglije prihaja neverjetna zgodba Medija Abalimbe, ki je po tem, ko mu ni uspelo razviti nogometne kariere, prevzel identiteto mladega člana Chelseaja in živel dvojno življenje.
SORODNE NOVICE
BBC je okronal Mohameda Salaha
11.12.2017 | Evropske lige
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropske lige
Guardiola: Zmagali smo, ker sm...
11.12.2017 | Evropske lige
Nad Mourinha z mlekom in vodo
11.12.2017 | Evropske lige
City zmagal že 14. zapovrstjo ...
10.12.2017 | Evropske lige
City je gospodar Manchestra in...
10.12.2017 | Evropske lige
Kakuta. Pravi Gaël Kakuta. (foto: Getty Images)
Na sodišču v Manchestru je bilo danes moč slišati filmsko zgodbo Medija Abalimbe, ki je po prihodu k Derby Countyju zavozil svojo kariero, nato pa prevzel identiteto mladega francoskega reprezentanta in člana Chelseaja Gaëla Kakute.

S pomočjo "druge identitete" je uspel v nekaj urah zapraviti več kot 25 tisoč evrov, spal je v vrhunskih hotelih in celo najel helikopter. 25-letni Abalimba je priznal krivdo za več primerov prevare, obsodili pa so ga na štiriletno zaporno kazen.

Prevara se je praviloma začela tako, da je v Londonu stanujoči Abalimba vnaprej poklical svoje tarče, češ da je zastopnik Kakute, nato pa se je na kraju zločina pojavil kot igralec sam. Kot "elitna športna zvezda", kakor je oglaševal Kakuto oziroma samega sebe, je zahteval diskretnost, za različne nakupe pa je plačeval z ukradenimi podatki s kreditnih kartic.

Kako je prišel do številk? Fotografiral je kartice American Express, do katerih je prišel z vlomi v omarice telovadnice neke londonske telovadnice. Junija letos je v manchestrski diskoteki naročil za okrog 3.000 evrov šampanjca in se nato branil, da je denarnico pustil v svoji limuzini.

Večji del dolga je odplačal z ukradenimi podatki kreditnih kartic in osebju zatrdil, da se bo vrnil naslednji dan. Res se je, in sicer z osebnim šoferjem Bentleyju GT. Mesec kasneje je bil spet na delu v Manchestru, kjer je v poslovalnici Selfridges naročil za več kot 25.000 evrov oblek. Med kupovanjem je celo žongliral.

Njegovo zapravljanje je vključevalo tudi spanje v dragih hotelih, obroke v ekskluzivnih restavracijah, enkrat pa je iz Manchestra v London s štirimi dekleti poletel celo v helikopterju. Manchestrska policija ga je na koncu le izsledila v najetem dvorcu v Berkshireju, kjer je potrebno za nočitev odšteti tisoč evrov.

"Bil je očarljiv in karizmatičen, z nekaj podobnosti pravemu Gaelu Kakuti pa je preslepil svoje žrtve," je dejal načelnik Adam Cronshaw, ki je pristavil, da je lahko Abalimba pri igranju vloge računal tudi na svoje nogometne izkušnje: "Abalimba nam je povedal, da so z njim ravnali povsem drugače, ker je bil znan nogometaš."

Abalimba je bil na Otoku član Derbyja, Oldham Athletica, Southend Uniteda, Fulhama in Crystal Palaca, v mladih letih pa je bil na preizkušnjah pri Manchester Cityju, Manchester Unitedu in Liverpoolu, poroča BBC. Priznal je krivdo pri 12 primerih prevare po celotni državi in še 19 ostalih prestopkih.

Njegov odvetnik na višjem sodišču Vic Wozny je svojega varovanca branil z besedami, da je imel "težko otroštvo", ko pa je s petimi leti prišel v London naj bi se tudi zapletel v slabo družbo. Dodal je še, da so se njegovemu uspehu v svetu nogometa prisesale številne osebe, ko pa je počasi začel ostajati brez denarja, konca lagodnega življenja preprosto "ni želel sprejeti". Takrat so se težave le še začele nabirati, je še dodal Wozny.

In pravi Kakuta? 23-letni veliki talent francoskega nogometa, ki je bil nekaj časa jabolko spora med nekdanjim klubom Lensom in Chelseajem, v letošnji sezoni igra na posoji pri španskem Rayu Vallecanu.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
dpero 23.10.2014, 07:31 Prijavi komentar
car
Panda. 22.10.2014, 20:27 Prijavi komentar
Kako je lahko človek tok brihtn ampak tok neumn hkrati? :D Sicer je pa edina podobnost med Kakuto in Abalimbo to, da sta črnca.. http://i1.mirror.co.uk/incoming/article4389961.ece/alternates/s2197/PAY-MAIN-Medi-Abalimba-Gael-Kakuta.jpg
Panda. 22.10.2014, 20:27 Prijavi komentar
Kako je lahko človek tok brihtn ampak tok neumn hkrati? :D Sicer je pa edina podobnost med Kakuto in Abalimbo to, da sta črnca.. http://i1.mirror.co.uk/incoming/article4389961.ece/alternates/s2197/PAY-MAIN-Medi-Abalimba-Gael-Kakuta.jpg
The Pensioners 22.10.2014, 20:09 Prijavi komentar
hahahahhahahahah izvirno :D hahhahah :)Dober je nimaš kaj :) Fajn jih je :D
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE