Damjan Tratnik   23. oktober 2011
Andre Villas-Boas ostro nad Chrisa Foya

Ni zarota, a vsega je kriv sodnik

Trener Chelseaja Andre Villas-Boas ne dvomi o tem, kdo je kriv za poraz njegove ekipe pri Queens Parku. Sodnik Chris Foy je imel po njegovem mnenju obupen dan.
SORODNE NOVICE
Walcott pred vrati Evertona
16.1.2018 | Evropske lige
Mourinho: Imamo možnosti za Sa...
16.1.2018 | Evropske lige
Heynckes: De Bruyne je najbolj...
16.1.2018 | Evropske lige
EPL: United se je okrepil na d...
15.1.2018 | Evropske lige
Tudi Mkhitaryan izven kadra za...
15.1.2018 | Evropske lige
Hughesa v Stoku zamenjal Lambe...
15.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
V Sloveniji Mitja Žganec, v Angliji Chris Foy. Vsaj tako bi obupno sojenje brez kompasa bržkone primerjal trener Chelseaja Andre Villas-Boas, ki je po drugem porazu Londončanov v letošnji sezoni celotno krivdo zlil na delivca pravice Chrisa Foya, ki je za angleške standarde zares sodil milo rečeno nenavadno.

Na Otoku se sodniki precej manj pogosto odločajo za kazni kot njihovi tekmeci iz ostalih najmočnejših prvenstev, zato preseneča podatek, da je Foy na srečanju med QPR in Chelseajem skupaj pokazal kar devet rumenih kartonov. Še bolj pa preseneča podatek, da je Foy do 41. minute izključil kar dva nogometaša Chelseaja (Joseja Bosingwo in Didierja Drogbaja), a bil zaradi omenjenih dveh odločitev pravzaprav deležen še najmanjših kritik. Z izključitvijo Drogbaja se strinja tudi Villas-Boas, medtem ko je  izključev Bosingwa pač predmet osebne intepretacije. Portugalca je precej bolj bodel v oči sodnikov kriterij skozi celo tekmo.

"Ne razumem njegovega kriterija. Ne le najpomembnejše odločitve in prekrški, sporno je bilo tudi, kako je sodil izvajanje avtov. Po tekmi sem bil agresiven do njega in mislim, da povsem upravičeno. Prav nič me ne zanima, če je sicer v redu fant ali ne. Vsak ima lahko slab dan, a mi ga danes nismo imeli. Imeli smo dober dan, sodnik pa zelo slabega. Ne govorim o teoriji zarote – nismo cmere, smo odločni in čvrsti možje, kar smo danes tudi dokazali. Z normalnim sodnikom bi danes to tekmo zmagali,
" je povedal Villas-Boas, in se nato dotaknil še vseh treh ključnih Foyevih odločitev: obeh izključitev in enajstmetrovke v korist gostiteljev.

"Enajstmetrovke so včasih dosojene, včasih pač ne. Če je nasprotniku tako lahko dosodil enajstmetrovko, bi jo moral tudi nam. Različni kriteriji nas zelo motijo. Nimam pripomb na Drogbajevo izključitev, ne zdi pa se mi prav, da je bil izključen tudi Bosingwa. Za njim je bil še John Terry in menim, da bi bil rumeni karton povsem dovolj."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 8
Starejši naprej | Novejši naprej
Chelsea4ever 24.10.2011, 14:19 Prijavi komentar
Se popolnoma strinjam z AVB-jem
piksi 24.10.2011, 09:45 Prijavi komentar
Samo Žganec je po mnenju slovenskih sodniških strokovnjakov (Mitajovič) odsodil več kot dobro.Žganec bo sodil še mnogo prvologaških tekem,kajti po mnenju stroke on ne more soditi slabo, Predlagam da vodstvo MDNS njegovo tekmo pošlje g.Beusanu na Hrvaško in potem dobi njegovo kritiko,tako da si malce razčistijo pojme
fenerbahce 24.10.2011, 01:00 Prijavi komentar
sodnik je podaru zmago svaka mu cast se nagrdil ga bojo ce bi sodu na blaknu ksno tekmo ziv ne bi prsu vn chelsea gindin
Greg 24.10.2011, 00:38 Prijavi komentar
Prekršek Boswinge ni bil za rdečga, Drogba zasluženo! Hja penal je bil zelo sumljivo dosojen..ampak glede na penale, ki jih letos piskajo Phil Dowd Newcastle : Arsenal, Stoke : Liverpool je bil po tem kriteriju tud penal. Zanima me reakcija FA nad racističnem žaljenjem Terry-a nad Anton Ferdinandom kar je tudi posnet: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A5iZmMrDZvc
chelseaFC 23.10.2011, 23:24 Prijavi komentar
Bravo AVB.
RyanGiggs#1 23.10.2011, 22:48 Prijavi komentar
LuisN@NI17 23.10.2011, 22:31, Če Abramovič bo pršu k pameti in AVB-ju dal čas. Mislim da mu lahko uspe.
RyanGiggs#1 23.10.2011, 22:47 Prijavi komentar
AVB mi je všeč kot trener, pokazu je da ma jajca. Ampak glede dveh rdečih kartonov, oba igralca sta si ju zaslužila. Res pa je da sodnik bi moru Darby-u dat rumenga pa prekršek nad Luizom je bil in nedosojen penal za Chelsea (Lampard) tako da je bil kar oškodovan Chelsea ne hudo ampak je bil. Najbolj pa me veseli da je Terry dubu rumenega sam skos je neki pameten bil. To pa ohohohohoh me je vsaj malo potolažilo po današnjem dnevu.
LuisN@NI17 23.10.2011, 22:31 Prijavi komentar
Respect AVB-ju, človek je izboljšana različica Mourinha je namreč izjemen trener poleg tega pa še super človek danes je lahko upravičeno razjarjen!Mislim da lahko ta človek naredi pri Chelsea to kar je naredil Ferguson pri Unitedu, če se mu le da čas.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE