Uredništvo    21. september 2014
Coste provokacije ne ganejo

Na provokacije odgovori z goli

Vroči napadalec Chelseaja Diego Costa pred popoldanskim derbijem proti Manchester Cityju svari nasprotnike, da mu provokacije ne pridejo do živega. Ravno nasprotno.
SORODNE NOVICE
Liverpool je Grujića posodil v...
17.1.2018 | Evropske lige
Uradno: Walcott je Evertonov
17.1.2018 | Evropske lige
General Otamendi bo še dolgo p...
17.1.2018 | Evropske lige
Newcastle ostaja v primežu Mik...
17.1.2018 | Evropske lige
Študija UEFA: United zaslužil ...
17.1.2018 | Evropske lige
Flanagan priznal, da je napade...
17.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Jose Mourinho bo kljub "tveganju", ki naj bi ga predstavljalo igranje ne povsem pripravljenega Diega Coste, po vsej verjetnosti ohranil španskega Brazilca v prvi postavi Chelseaja. Costa, ki je po prihodu iz Atletica zabil rekordnih sedem golov na prvih štirih tekmah Premier League, naj bi imel težave ob igranju dveh tekem v enem tednu, zato je sredino v Ligi prvakov večinoma pospremil s klopi.

Mourinho je po tekmi sicer zanikal, da je Costo prihranil za derbi kola, toda dejstvo je, da bo razpoloženi strelec zdaj povsem nared za gostovanje na stadionu Etihad. The Telegraph je pred obračunom prenesel Costino sporočilo današnjim in bodočim tekmecem, da jim ga ne bo uspelo sprovocirati. V le nekaj tednih na Otoku se je španski reprezentant zapletel že v številna prerivanja in provokacije, med najbolj znanimi je bilo proslavljanje pred obrazom Evertonovega branilca Seamusa Colemana, ko je slednji zabil avtogol.

"Sami iščejo to. Moraš vedeti, kako se spopasti s takšnimi situacijami," se je za Telegraph gostovanja pri Evertonu spomnil Costa. "Res sem precej sproščen. Če me sprovocirajo, jim bom zabil gol. To se dogaja tukaj, dogajalo se je v Španiji. Kjerkoli igram bom bil vedno takšen. Tako ljudje dojemajo moj karakter in iščejo kakršenkoli način, da bi ga skušali izkoristiti. Resnica pa je, da do tega trenutka še nisem imel pravih fizičnih bojev. Reči potekajo dobro. Zaenkrat uživam."

Costo v Manchestru čakajo hude bitke z dvema visokima branilcema Vincentom Kompanyjem in Martinom Demichelisom, ki si bosta verjetno želela prekiniti njegov strelski niz, s katerim je "zažgal" po prihodu na Otok.

"Nerad izgubljam. Mislim, da se to opazi. To je nekaj, kar mi včasih ne dela uslug. Takšen pač sem. Le vedno si želim zmagati, se izboljšati in dati vse od sebe. Včasih me poraz razjezi," je še dodal Costa.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE