Jan Krstovski   13. september 2014
"Če imaš rad nogomet, ne izgubljaš las," pravi Jose Mourinho.

Mou zbodel "plešastega" Pepa

Trener Chelseaja Jose Mourinho se je ostro odzval na vprašanje glede knjige Jorgeja Valdana, v kateri nekdanji direktor Real Madrida hvali Josepa Guardiolo in kritizira Mourinha.
SORODNE NOVICE
Razigrana Barcelona razbila De...
17.12.2017 | Evropske lige
Bayern lahko plača največ 60 a...
17.12.2017 | Evropske lige
Ousmane Dembele bo prepozen za...
17.12.2017 | Evropske lige
Barcelona bi nam lahko priprav...
17.12.2017 | Evropske lige
Real Madrid v finalih neporaže...
17.12.2017 | Evropske lige
Video: Magični Ronaldo znova n...
17.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
"Če je Guardiola Mozart, potem je Mourinho Salieri," je le eden od mnogih bolečih stavkov, ki jih je Joseju Mourinhu v svoji knjigi namenil Jorge Valdano. Nekdaj izvrstni argentinski nogometaš je moral kmalu po prihodu Portugalca v Real Madrid zapustiti kraljevi klub in svoje mesto generalnega direktorja, s čimer si je Mourinho izbojeval praktično neomejena pooblastila na Santiagu Bernabeuu.

Valdano se v zadnjih letih sicer ni preveč izpostavljal, je pa vedno znova rad pohvalil Mourinhovega velikega tekmeca Josepa Guardiolo, ki je po zgodovinski seriji naslovov zapustil Barcelono in po letu premora prevzel münchenski Bayern. Katalonec v Valdanovi knjigi prejme številne komplimente, medtem ko Mourinho, razumljivo, ni ravno priljubljena tema. Njegov odgovor je bil temu primerno strupen.

"Če imaš rad tisto, kar počneš, potem ne izgubljaš las. Poglejte Guardiolo, ki postaja plešast, to pove, da mu ni všeč nogomet," je pred Chelseajevo ligaško tekmo dejal Mourinho, ki naj bi se z Guardiolo (znova) sprl že med nekdanjim seminarjem trenerjev v Nyonu, kjer se nista strinjala glede določil o maksimalni višini zelenice (in o njenem zalivanju), katero je predlagal nekdanji kapetan Barcelone.

Da je prišlo do vročega obračuna med nekdanjima kolegoma, je sicer včeraj zanikal trenutni trener katalonskega ponosa Luis Enrique, katerega je Mourinho v Nyonu še posebej toplo pozdravil, kasneje pa o njem govoril kot o "enem najljubših" članov ekipe, ko je bil Portugalec še pomočnik Bobbyju Robsonu in Louisu van Gaalu.

"Morda sem zaspal na seminarju,"
se je pošalil Enrique. "In to kljub temu, ker sem moral biti še posebej pozoren, ker sem bil prvič tam in se hotel dobro naužiti vsega ... Žal mi je, toda nisem videl, da bi se kdorkoli prerekal. Logično je, da je prišlo do razhajanj med vsemi pri nekaterih rečeh, toda do tega, o čemer govorite, ni prišlo."

Mourinho, ki je izgubil zadnji dvoboj z Guardiolo, infarktno tekmo za evropski superpokal v Pragi, je znova prilil olje na ogenj napornega sobivanja z nekdanjim klubskim kolegom. Po tem, ko sta s Kataloncem kazala celo zametke prijateljstva in skupaj kovala taktiko za nekatere tekme v prejšnjem tisočletju, sta zdaj na nasprotnih bregovih, tovrstne izjave pa ne bodo prav nič pripomogle h gradnji mostov sprave.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 31
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
cfc007 14.9.2014, 09:25 Prijavi komentar
The special on v dobesednem pomenu...
Red-Devil 14.9.2014, 01:39 Prijavi komentar
Chelsea15 kaj ti tekmuješ z Luka1992 za najbolj debilno izjavo na portalu? Kak osebna stava? Kdo v enem dnevu napiše bolj debilno izjavo? Muri je trener kok časa? 10,11 let? Pep pa 6 let.. Torej je Muri v trenerskem poslu skoraj še enkrat toliko kot Pep pa ima Pep več lovorik kot Muri.. Kakor je Pep haral z Barcelono po Evropi in Španiji, tako Muri ne bo nikjer..
Valencian 13.9.2014, 21:02 Prijavi komentar
Ja in kaj ma to veze, a sm mu kdaj oporeku to njegovo kakovost. Še vedno je klovn :D
bumbazumba 13.9.2014, 20:07 Prijavi komentar
Klovn hara po premier ligi ;)
Valencian 13.9.2014, 17:25 Prijavi komentar
Potem pa sem jaz vedno subjektiven a Mourinho iz dneva v dan dokazuje kakšen klovn je. In ja ta izjava je klovnovska. Vi pa mu spet ližete anus, pa a se sploh berete? Bem vas u usta dvolična. To je že žalostno počasi :)
sun1988 13.9.2014, 16:20 Prijavi komentar
Mr. Hazard Kakor poročajo mediji (pa tu ne mislim nogomanio :D) sta se skregala letos. El Confidencial je kakor sem prebral, prvi objavil njegovo originalno izjavo, ki se glasi takole: When you enjoy what you do, you don’t lose your hair, and Guardiola is bald. He doesn’t enjoy football. :) In to poročajo vsi mediji, no razen tistega o Valdanu, kar pa je res nogomania dodala. :D
Mr. Hazard 13.9.2014, 15:14 Prijavi komentar
Skregala sta se na seminarju v Nyonu PRED LETI, ne letos. Letos so Mourinhu tam težili z raznimi vprašanji o Guardioli in potem je na kao smešen način izjvail tisto glede las. Zakaj je vzeto iz konteksta oziroma "dano" v nek drug kontekst? 1. Ker meša zraven Valdana in tisto njegovo knjigo, ki še sploh ni izšla pred tem intervjujem. 2. Ker je slabo prevedeno oziroma dodano, saj avtor članka v Moujevi izjavi poimenuje Pepa Guardiolo z imenom in priimkom, kar pa Mourinho ni izjavil. Če je kdo prebral njegovo originalno izjavo je videl, da Pep ni dobesedno omenjen, ampak lahko iz konteksta razbereš, da se to nanaša na Pepa. 3. Ko prebereš tale članek dobiš občutek, da je Mourinho nek butthurt, ki sedaj žali Pepa zaradi neke Valdanove knjige. V resnici pa ta knjiga ni imela nobenega vpliva na to njegovo izjavo, Mourinho pa zgolj da novinarjem kost za glodat, saj ga kar naprej sprašujejo o Pepu. Sploh na tej konferenci so ga veliko spraševali o njem zaradi nesoglasji, ki so se dogajala v preteklosti in ne letos.
sun1988 13.9.2014, 15:01 Prijavi komentar
Ne vem zakaj pravite da je vzeto iz konteksta, če vsi tuji mediji poročajo, da sta se skregala in ga je zato Mou zbodel na takšen otročji način. :) Sam to ne pomeni da Mou ni mojster svojega poklica le da ima očitno malo kompleksa od Pepa :D
FCB 13.9.2014, 14:52 Prijavi komentar
Ce imas rad nogomet igras bumker tolces po nogah pravociras nasprotne trenerje brcas igralce na tleh rines prst v nevem komu pa kam,... to je tru love :)
zmaj05 13.9.2014, 14:51 Prijavi komentar
Jose je pač najbolši trener vseh časov in če on to izjavi pol je že res!
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE