Uredništvo    18. oktober 2014
Chelseajeva generalka pred Mariborom

Mou: Jaz bi bil kaznovan

Reprezentančni premor ni pomiril šumov na relaciji Jose Mourinho-Arsene Wenger. Portugalec ni presenečen, da Francoz ni bil kaznovan.
SORODNE NOVICE
BBC je okronal Mohameda Salaha
11.12.2017 | Evropske lige
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropske lige
Guardiola: Zmagali smo, ker sm...
11.12.2017 | Evropske lige
Nad Mourinha z mlekom in vodo
11.12.2017 | Evropske lige
City zmagal že 14. zapovrstjo ...
10.12.2017 | Evropske lige
City je gospodar Manchestra in...
10.12.2017 | Evropske lige
(foto: SPS)
Vodilni Chelsea se po koncu reprezentančnega premora odpravlja k bližnjemu sosedu Crystal Palacu, trener Jose Mourinho pa je moral znova opisovati pretekle dogodke. Angleški mediji se namreč še niso naveličali prerivanja z zadnjega derbija proti Arsenalu, ko je Arsene Wenger presenetil prav vse in se pomeril z rahlo presenečenim Portugalcem, ki je v petek po dolgem vrtanju le priznal, da ni presenečen nad tem, da Francoz ni dobil kazni.

"Svojo reakcijo sem vam dal po tekmi, ko sem rekel, da se ni zgodilo nič," je povedal Mourinho: "Reakcija vseh ostalih je bila, da se ni zgodilo nič. Če sem presenečen, da (Wenger, op. a.) ni bil kaznovan? Nisem presenečen. Nisem presenečen. Kaznovan? Kaznovan? Če bi bil to jaz, potem se ne bi smel približati stadionu."

Na Stamford Bridgu je bilo med Mourinhom in nasprotno klopjo vroče tudi na tekmi z Astonom Villo, ko sta tradicionalno rokovanje pred iztekom igralnega časa zavrnila Paul Lambert in Roy Keane, irski pomočnik trenerja pa je ob izdaji svoje nove avtobiografije potezo Mourinha označil za "sramotno". Mourinho je imel pripravljen odgovor.

"Ne vem, če to res čuti, ali če le želi prodajati knjige in potrebuje mojo pomoč za to, ne vem. Poznam svojo naravo, poznam svoje namere," je nadaljeval Mourinho. "Od ljudi, kakršna sta on in njegov šef, mislim, da se moram še veliko naučiti glede obnašanja in hvaležen sem za ta komentar," je še dodal in z "da" odgovoril na vprašanje, če bi to storil še enkrat, nikalno pa je odgovoril na vprašanje, če razume, da lahko nekoga takšno rokovanje razburi. Na vprašanje, če misli, da je to arogantna poteza, ni želel odgovoriti.

Na Selhurst Parku, kjer je Chelsea lani izgubil ene ključnih točk v boju za naslov, bo morda zaigrala precej premešana postava modrih, pri katerih so vprašljivi Diego Costa, Ramires, Didier Drogba, Andre Schürrle in John Obi Mikel. Mourinho ni želel komentirati, zakaj se je prvi strelec Costa v bazi pojavil dva dni pred rokom, saj se špekulira, da je prišel na novo zdravljenje prepon, ki ga mučijo vse od prihoda iz Atletica Madrida.

In spet se vračamo k Wengerju. Mourinho bi lahko po mnenju mnogih trenerskih kolegov letos izenačil Francozov dosežek iz legendarne sezone 2003/04, ko so topničarji odigrali celotno sezono Premier League brez enega samega poraza. Portugalec kljub vsemu ne verjame, da bi njegovi ekipi zanj prav gotovo izjemno sladek dosežek lahko uspel.

"Ne verjamem. Časi se spreminjajo, ekipe se spreminjajo, tekmovanja se spreminjajo, mentaliteta igralcev se spreminja. Vse se je spremenilo, zato ne verjamem, da je to v Angliji še možno," je še povedal Mourinho:

"Smo dobra ekipa, vemo, da smo dobra ekipa. Vemo, da imamo še dolgo pot pred seboj, veliko prostora za izboljšanje. Imamo veliko mladih igralcev in smo v najzahtevnejšem tekmovanju na svetu, ki je Premier League. To je edino tekmovanje, kjer se lahko vsak rezultat pripeti na vsakem stadionu in še posebej zato, ker imamo pet ekip, ki se borijo za naslov. Vemo, kakšno ekipo gradimo, jasno pa je, da imamo zelo dobre občutke, toda nisem v peklu, ko reči ne gredo dobro. Nisem niti v raju, ker nam gre dobro."

Mourinho bo s Chelseajem na jugu prestolnice opravil generalko pred gostovanjem Maribora, Portugalec pa kljub devetimi točkami prednosti pred Arsenalom v boj za naslov še vedno vključuje ekipo starega rivala Wengerja, kot tudi Manchester United enega svojih mentorjev Louisa van Gaala.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE