Uredništvo    13. maj 2017
Antonio Conte želi še več lovorik

Ključna je bila sprememba sistema

S premočeno obleko in buško je Antonio Conte z igralci in sodelavci proslavljal osvojeni naslov angleškega državnega prvaka. Ključno je bilo po njegovi oceni to, da je zamenjal sistem igre v 3-4-3.
SORODNE NOVICE
Klopp: Biti prvi med ostalimi ...
16.12.2017 | Evropske lige
United več mesecev brez Erica ...
16.12.2017 | Evropske lige
Rekordni City gosti Tottenham
16.12.2017 | Evropske lige
Rekordni Guardiola tretjič zap...
15.12.2017 | Evropske lige
Silva zdaj ve, da je zvezda
15.12.2017 | Evropske lige
Zdi se, da se konec bliža
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Antonio Conte je kronal izjemno sezono na klopi Chelseaja. Z včerajšnjo zmago proti WBA je na stadion Stamford Bridge vrnil trofejo za angleškega državnega prvaka, hkrati pa postal četrti italijanski trener, ki je osvojil naslov prvaka v Premier League. Pred njim je to uspelo njegovim rojakom Carlu Ancelottiju, Robertu Manciniju in Claudiu Ranieriju

Conte je na tiskovni konferenci po tekmi, ki je bila zaradi "intervencije" Diega Coste in Davida Luiza predčasno končana, izrazil veselje ob dosežku. 

"Pomembno je, da se veselimo. Postati angleški prvak namreč ni lahko. Ne pozabite, lanska sezona je bila za Chelsea slaba, tako za igralce kot tudi za navijače. Da samo eno leto pozneje osvojiš naslov državnega prvaka, v ligi, kjer igrajo številni močni klubi in odlični igralci, je to izjemen uspeh.Pred nami pa je še en cilj. Trdo smo delali, da smo se prebili v finale pokala FA. Potem se moramo dobro pripraviti za novo sezono."

Ko je julija lani prišel v Chelsea, je Conte sklenil uvesti nekaj sprememb. Med drugim je Chelsea preoblikoval tudi v formacijskem smislu, saj ekipa zdaj igra v sistemu 3-4-3.

"Našel sem moč, da sem zamenjal sistem igre. Tem igralcem sem našel ustrezno postavitev. Mislim, da je bila to ključna stvar za nas v tej sezoni. Vsak igralec je v tem sistemu našel optimalno vlogo in pozicijo zase."

Kako naprej, kajti Conte naj bi imel na mizi izjemno mikavno ponudbo milanskega Interja, bomo še videli. Italijanski strateg sicer že govori o novi sezoni, ki naj bi jo preživel na klopi Chelseaja, verjetno pa lahko pričakujemo, da bo vodstvo kluba "interveniralo" z novo, še boljšo pogodbo za bivšega trenerja Juventusa
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE