Uredništvo    6. marec 2017
Župan Londona potrdil projekt

Chelsea korak bližje novemu stadionu

Stamford Bridge naj bi v naslednjih letih dobil novo podobo. Povečana kapaciteta, dostop do podzemne železnice in povsem nov izgled bosta ta stadion postavila ob bok ostalim londonskim.
SORODNE NOVICE
FIFA suspendirala predsednika ...
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Pulišić podrl rekord Donovana
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Zgodba za prihodnje rodove
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Hebei nudi več kot Barca
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Hajdukov tematski park
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Gigijev dres na posebno mesto
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Vse bolj verjetno se zdi, da bo Chelsea v prihodnje desetletje zakorakal s prenovljenim oz. povsem novim Stamford Bridgeom. Iz Anglije namreč prihaja novica o zeleni luči, ki jo je za več kot 500 milijonov funtov vreden projekt gradnje novega stadiona dal londonski župan Sadiq Khan.

"London je eno od svetovnih športnih središč in presrečen sem, da bomo kmalu naboru sijajnih aren dodali tudi nov Chelseajev stadion," je povedal Khan, ki je bil posebej navdušen nad dizajnom ter uporabnostjo novega objekta v smislu povezanosti z obstoječim prometnim omrežjem.

"Gre za visokokakovostno in spektakularno oblikovno podobo stadiona, ki bo znatno povečala kapaciteto in hkrati navijačem ponudila lahek dostop do bližnjic prometnih povezav," je navdušeno dejal Khan. Stadion bo povečal kapaciteto na 60.000 mest, v svoji novi podobi pa bo direktno povezan tudi s podzemno železnico na postaji Fulham Broadway.

Načrt stadiona sta oblikovala belgijska arhitekta Herzog in de Meuron, ki sta načrtovala tudi pekinški olimpijski stadion in Bayernovo Allianz Areno. Gradnja novega stadiona sicer pomeni, da bo Chelsea moral iskati začasen dom. Novi Stamford Bridge naj bi svoja vrata odprl z začetkom sezone 2021/22.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE