Uredništvo    6. junij 2016
Užaljena zdravnica toži Chelsea in Joseja Mourinha

Carneirova zavrnila poldrugi milijon

Nekdanja zdravnica Chelseaja Eva Carneiro je zavrnila ponudbo Chelseaja za izvensodno poravnavo v procesu, ki se nanaša na razžalitev na prvenstveni tekmi proti Swanseaju.
SORODNE NOVICE
Pep čestital Unitedu za Sanche...
19.1.2018 | Evropske lige
Skavt: Joe Gomez
19.1.2018 | Evropske lige
Chelsea: Naslednja tarča je Ed...
19.1.2018 | Evropske lige
Wenger: Alexis ni kot van Pers...
19.1.2018 | Evropske lige
Southampton želi Promesa
19.1.2018 | Evropske lige
Carrollu Chelsea polzi iz rok
19.1.2018 | Evropske lige
(foto: /)
Nekdanja zdravnica Chelseaja Eva Carneiro je na delovnem sodišču  za zaposlitvene spore pripravljena storiti vse, da čim bolj zagreni življenje svojemu nekdanjemu klubu Chelseaju in njenemu nekdanjemu nadrejenemu Joseju Mourinhu. Britanski mediji poročajo, da je Carneirova zavrnila ponudbo Chelseaja za izvensodno poravnavo – Gibraltarka je Chelsea ovadila zaradi prisilne odpovedi delovnega razmerja in mobinga na delovnem mestu – v višini kar 1.5 milijona evrov ter bo nadaljevala zasebno tožbo zoper njen nekdanji klub in nekdanjega trenerja.

Spor je izbruhnil na prvenstveni tekmi proti Swanseaju, ko je Mourinho Carneirovo v portugalščini opsoval z besedami "kurbina hči", ker je nudila zdravniško pomoč Belgijcu Edenu Hazardu. Žaljivke so ujele tudi televizijske kamere, spor pa se je nadaljeval po tekmi, ko je Mourinho Carneirovo odstranil s klopi in jo po besedah njenih odvetnikov želel premestiti v žensko ekipo Chelseaja. Odvetniki Carneirove trdijo, da je Mourinho po tekmi s Swanseajem vodji odnosov z javnostmi v klubu Stevu Atkinsu zabičal, da Carneirove ne želi imeti na klopi na naslednji tekmi, Carneirova pa toži tudi klub, ki zaradi "eksplicitnih seksističnih zmerljivk" ni ukrepal.

Poleg tega Carneirova trdi, da ji v klubu niso omogočili uporabe ločenih garderob, da ni prejela klubskih oblačil ter da je morala s strani svojih kolegov prenašati seksistične opazke.

Zastopnik Chelseaja v procesu Daniel Stilitz trdi, da je Mourinho Carneirovi zares zabrusil zgoraj navedeno žaljivko, a da ta ni bila mišljeno seksistično.

"Filho da puta (kurbin sin – prev.) je fraza, ki jo je gospod Mourinho pogosto uporabljal in v njej ni nikakršne seksistične konotacije."


Pri Chelseaju trdijo, da bi Carneirova še vedno lahko opravljala svojo službo, če ne bi sama vložila odpovedi, dokumentacija na delovnem sodišču pa kaže, da je Carneirova zavrnila celo ponudbo Chelseaja v višini 1.5 milijona evrov za izvensodno poravnavo. V klubu so Carneirovi ponudili omenjeni znesek, ker so ocenili, da ni v nikogaršnjem interesu za pravni spor.

Pri Chelseaju trdijo, da Carneirova ni bila neprimerno obravnavana ter da je od vsega začetka zavzela provokativno stališče in svoj ostanek v Chelseaju pogojevala  s številnimi finančnimi stimulacijami. Tako naj bi – tako trdijo odvetniki Chelseaja – zahtevala 40-odstotno povišanje letne plače na 400 tisoč funtov, enoletno plačo v primeru dodatnih nadlegovanj, sodelovanje v plačilni shemi, ki bi jo nagradila v primeru klubskih uspehov, kritje vseh pravnih stroškov s strani kluba, takojšnji povratek na rezervno klop prvega moštva in "zajetno poplačilo" za psihične bolečine.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 12
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Troll 7.6.2016, 16:36 Prijavi komentar
Če ona dobi več k 1,5m€ zrd tega pol more usaka ženska k gre tožt svojega delodajalca zrd teh istih razlogov :) maksimalno je par tisoč € kazn..in upam da bo tko :D
retropil 7.6.2016, 05:20 Prijavi komentar
Na koncu ne bo dobila nič. :)
Zmajček1911 7.6.2016, 00:09 Prijavi komentar
Malibebcek, sram me je ko komenteras olimpijo in sram me je ko komenteras ostale clanke. Neizobrzenec in se dislektik pomoje. Ti je dinho razlozil.
Dinho8O 6.6.2016, 23:10 Prijavi komentar
MaliBebcki Pa saj je noben ni udaril, mogoče jo je kdo malo pošlatal :D Sicer pa bogve s kom vse se je drgnila...
MaliBebcki 6.6.2016, 21:12 Prijavi komentar
Zmajček ponovno dokazuješ, da si unikat med kreteni. ALOOOO pa kdo tebi daje pravico, da udariš neko osebo po riti???? Pa tudi neprimerni komentarji niso na mestu. Predstavljaj si, da bi te nadlegoval kakšen gay...ti ne bi bilo po godu. V kolikor pa si gay pa si predstavljaj, da te nadleguje ženska. Čeprav si verjetno nekaj vmes..vesoljc -.- LP
visca22 6.6.2016, 20:18 Prijavi komentar
Malo je ze dosadna, iskanje pozornosti pa to. V tem primeru sem verjeli ali ne celo na strani Mourinha. Podobno kot v primeru Pique - stranski sodnik, ko so mu nalozili neverjetne 3 tekme prepovedi. Te "kletvice" so tako kot v Sloveniji tista o delanju bratev/sester, ki jih slisis prakticno na vsaki tekmi, pa se hvala bogu ne tozijo, ni nihce kaznovan, pa tudi uzaljen ne...no razen kaksen pobesneli brat iz juga...
Zmajček1911 6.6.2016, 20:03 Prijavi komentar
Pa kaksen seksizem?? To da ji recejo da ma dobro guzo bi mogla sprejet kot pohvalo. Parkrat so jo po ritki pa ze javka. Sej je fizioterapevtka in verjetno ni prejemala majhne pare za svoje delo. Res je glupa.
hazard17 6.6.2016, 20:01 Prijavi komentar
Vse kar morate o tem vedet je, da drugi zdravnik (moški), ki je takrat delal zraven Carneirove in bil delež istih sankcij kot ona, danes spet normalno opravlja svoje delo 1. zdravnika v Chelseaju...ženska pač išče še več denarja in slave
The Pensioners 6.6.2016, 19:57 Prijavi komentar
V športu ni prostora za seksizem/rasizem in ostale piz****. Prav je, da Chelsea in Mourinho plačata za svoje grehe iz preteklosti.
time flies like an arrow fruit flies like a banana 6.6.2016, 19:25 Prijavi komentar
fak no, lepa ženska, samo očitno tudi glupa...
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE