Damjan Tratnik   22. oktober 2016
Jose Mourinho se v nedeljo vrača "domov"

Abramovič nikoli ni bil prijatelj

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho se bo jutri vrnil na stadion, kjer je v dveh različnih obdobjih svoje trenerske kariere skupaj preživel kar pet let in osvojil tri naslove angleškega prvaka.
SORODNE NOVICE
Pep čestital Unitedu za Sanche...
19.1.2018 | Evropske lige
Skavt: Joe Gomez
19.1.2018 | Evropske lige
Chelsea: Naslednja tarča je Ed...
19.1.2018 | Evropske lige
Wenger: Alexis ni kot van Pers...
19.1.2018 | Evropske lige
Southampton želi Promesa
19.1.2018 | Evropske lige
Carrollu Chelsea polzi iz rok
19.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Velika zgodba konca tedna v angleški Premier League je povratek Joseja Mourinha na stadion Stamford Bridge, kjer bo s svojimi rdečimi vragi skušal pokvariti načrte klubu, ki ga je med letoma 2004 in 2007 ter 2013 in 2015 skupaj vodil skoraj pet let.

Čeprav je Mourinho v zgodovino odkorakal kot najuspešnejši trener v zgodovini Chelseaja, številni pričakujejo,da ga jutri čaka precej sovražno nastrojen sprejem. Mourinho trdi, da zadetka oziroma zmage "ne bi slavil kot otrok", pred obračunom pa je tudi pojasnil odnos, ki ga je imel z lastnikom Chelseaja Romanom Abramovičem.

"Nikoli ni bil moj prijatelj. Imela sva odnos lastnik-trener, ki je bil zelo spoštljiv. Nikoli pa nisva bila prijatelja in si prav tako nikoli nisva bila blizu. On je le oseba, ki jo zelo spoštujem. Če me vprašate, ali bi slavil zadetek kot zmešan otrok, bi vam odgovoril, da ne. Mislim, da lahko čustveno nadzorujem takšno situacijo. Bom negativno reagiral, če bodo gledalci negativno nastrojeni do mene? Ne. Dovolj sem zrel, da se lahko obvladam. Imam veliko spoštovanja," je povedal Mourinho, ki priznava, da mu ne bi bilo vseeno, če bi ga ob povratku na Stamford Bridge pričakali žvižgi.

"Lagal bi, če bi rekel, da mi je vseeno. Iskreno povedano pa na tekmi nisem osredotočen na takšne stvari. Osredotočen sem na tekmo. Skušam se pripraviti za tekmo. Kaj lahko pričakujem? Ne vem. Navijači se lahko spomnijo na odličen odnos, ki smo ga imeli in reagirajo pozitivno. Lahko pa za 90 minut gledajo name kot na trenerja Manchester Uniteda in se odločijo, da je to nekdo, ki ga v tem trenutku ne bodo marali," je povedal Mourinho.

"Vem, da sem v Chelseaju opravil svoje delo. Navijači so me podpirali in mi dajali svojo ljubezen. To je najpomembnejše. Tudi če bodo imeli danes do mene drugačen odnos, jih bom še vedno spoštoval. Od mene nikoli ne boste slišali slabe besede za kateri kol bivši klub. Vedno ohranim pozitivne občutke. Ni pomembno, kaj se bo zgodilo. To je moja narava. To je moja služba. To je moj nov klub. V nedeljo grem tja opravit svoje delo."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
didi 23.10.2016, 11:14 Prijavi komentar
MaliBebski, tocno to. sam delam v firmi, kjer se s sefico tikava, pa se medsebojno spostujeva, ni potrebno dokazovanja, kdo je delodajalec in zaposleni, pa vendar nisva prijatelja. ko imam rojstni dan, nje nikoli ne povabim, povabi prijatelje. prav tako ko ima Roman r.d ali Jose, drug drugega ne povabita na festo. kaj je tu nerazumljivega. povsem korektno je Jose vse povedal in tako, kot bi moralo biti in mislim tudi, da ga bodo navijaci dobro in spostljivo sprejeli. Zna se zgoditi, da bi se na stadionu celo slisalo peti: jose Mourinho!
MaliBebcki 23.10.2016, 09:00 Prijavi komentar
bananananananana; česa pa ti nisi zastopil? Saj je rekel, da sta imela profesionalen odnos in nič več kot to. Poleg tega pa je izjavil, da ga spoštuje kot osebo. Kaj je tukaj spornega? Moraš biti z nekom prijatelj, ker ti nakaže na trr PLAČO za opravljeno DELO? Delo je opravil...kako zelo uspešno pa naj vsak sam presodi. Wtf...eni ste pa kot kure brez glave...še razmislite ne pa že napišete nek komentar :))
nananananananana 23.10.2016, 07:34 Prijavi komentar
Ko ti je pa dajal milijone je pa bil vredu, dvoičnež ta Muri.
Mb bvk 22.10.2016, 23:46 Prijavi komentar
Legenda!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE