Uredništvo    28. april 2017
Pred tekmo Celta Vigo – Manchester United

Celta zaradi vstopnic na Uefo

Pred prvo polfinalno tekmo Lige Europa med Celto Vigom in Manchester Unitedom nekaj prahu dviguje že povratni dvoboj na Old Traffordu. Razlog pa je pomanjkanje vstopnic.
SORODNE NOVICE
Mourinho: Malo vetra in igralc...
9.12.2017 | Evropske lige
Guardiola: Jaz in Mourinho sva...
9.12.2017 | Evropske lige
Astana noče podaljšati s trene...
8.12.2017 | Evropski pokali
Matjaž Kek s skalpom Milana za...
8.12.2017 | Evropski pokali
Ni denarja, ki bi kupil atmosf...
8.12.2017 | Evropski pokali
Bane Ivanović v slogu najboljš...
8.12.2017 | Evropski pokali
(foto: Getty Images)
Pri Celti Vigo so napovedali, da bodo zahtevali posredovanje Evropske nogometne zveze (Uefa), od katere želijo, da jim zagotovi slabih 2000 vstopnic, ki po mnenju španskega prvoligaša pripadajo njihovim navijačem. Pred tekmama polfinala Lige Europa, prva bo na Celtinem stadionu Balaidos na sporedu v četrtek, so v taboru sinje modrih prepričani, da "rdeči vragi" kršijo 36. člen Uefinega pravilnika, ki zapoveduje, da mora klub gostitelj nasprotnikovim navijačem odstopiti pet odstotkov celotne kapacitete stadiona.

Največji stadion v Premier League Old Trafford sprejme okoli 75.000 obiskovalcev, pri Celti pa trdijo, da so za povratni dvoboj iz Manchestra prejeli le 1.900 od 3.780 vstopnic, kolikor so jih za tekmo, ki bo na sporedu 11. maja, pričakovali.

"Sestanek z Unitedom se je v Manchestru odvil včeraj (v sredo, op. a.), a težave z vstopnicami niso rešene," je za ESPN FC povedal predstavnik za stike z javnostjo. "Celta zahteva, da United preda preostale vstopnice, do katerih je upravičen naš klub. Če se situacija v naslednjih dneh ne bo razrešena, bomo morali prositi Uefo, da posreduje."

United se v sicer neuradnih izjavah brani, da je Špancem ponujal 3.000 vstopnic, nato pa dobil odgovor, da jih v Galiciji potrebujejo le 1.900, preostanek so nato "rdeči vragi" prodali. Je pa že jasno, da bo prva tekma na Balaidosu razprodana, Celta je to potrdila z izjavo za javnost, rekoč, da so vstopnice (okoli 29.000) pošle v manj kot 48 urah.

"Balaidos si je zagotovil najboljše 'celtista' vzdušje za zgodovinsko tekmo Lige Europa z Manchester Unitedom. V četrtek je prodajalna vstopnic pri stadionu izobesila napis razprodano za vse tribune," pravijo pri obalnem prvoligašu, ki je v polfinale prišel z zmagami nad Šahtarjem Doneckom, Krasnodarjem in Genkom. Celti evropska tekmovanja niso povsem tuja, leta 2000 so Galicijci osvojili pokal Intertoto, a v polfinalu največjih evropskih tekmovanj še niso igrali, tekmi z Unitedom pa bosta prvi med tema nasprotnikoma v zgodovini.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE