Uredništvo    9. junij 2017
Romun Puscas spet junak rumeno-rdečih

Video: Benevento v Serie A

Na odločilni tekmi za napredovanje v Serie A je Benevento z golom Georga Puscasa izločil Carpi slovenskih reprezentantov Vida Belca in Aljaža Strune in se veselil zgodovinskega uspeha.
SORODNE NOVICE
Bonaventura razbremenil Gennar...
10.12.2017 | Evropske lige
Handanović: V Italiji naslove ...
10.12.2017 | Evropske lige
Marotta: Dybala preživlja težk...
10.12.2017 | Evropske lige
Napolijev skok na Chieso
10.12.2017 | Evropske lige
Milinković-Savić ni naprodaj z...
9.12.2017 | Evropske lige
UEFA še ni odločila o AC Milan...
8.12.2017 | Evropske lige
(foto: SPS)

Po tem, ko sta se Carpi in Benevento na prvem dvoboju razšla brez zadetkov, je playoff za uvrstitev v elitno Serie A na povratnem dvoboju odločil zadetek v 32. minuti. Prispeval ga je Romun s pomenljivim priimkom, George Puscas, ki praktično vso sezono ni našel poti do mreže nasprotnikov, zdaj pa je produkt Internazionaleja z že tretjim golom v playoffu (usoden je bil že za Perugio) popeljal rumeno-rdeče med prvoligaše, kjer nanje že čakata stara znanca Hellas Verona in SPAL.

Vid Belec in Aljaž Struna sta začela tekmo v postavi gostov, pri katerih je bil Belec med najbolje ocenjenimi, Struna pa je moral z zelenice že v 19. minuti. Benevento je spisal zgodovino, saj je prvi klub, ki je po debiju v Serie B že v prvem poskusu uspel napredovati med elito. Južnjaki so seveda znali proslaviti velik uspeh in že razmišljajo o dvobojih z največjimi klubi apeninskega polotoka.

"Veselje je neverjetno, a zaslužili smo si," je za Sky Sport dejal trener domačega moštva, nekdanji branilec Fiorentine, Rome in Napolija Marco Baroni. "Želeli in iskali smo to napredovanje, ekipa je v dobri formi, ima glavo na pravem mestu, pripravljena je bila tudi telesno. To je ekipa, ki je poleg tega, da si je to zaslužila, kazala superiornost skozi vso sezono. V tem trenutku moje zasluge ne štejejo, napredovanje posvečam ženi Patrizii, mojim fantom, predsedniku in tej prekrasni publiki," je še dodal strateg, ki je pred leti nekaj sezon vodil tudi Juventusovo primavero.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE