Damjan Tratnik   28. december 2013
V Angliji odletel že šesti trener

Mackay ni dočakal novega leta

Lastnik angleškega prvoligaša Cardiffa Vincent Tan je po več tednih negotovosti naposled odpustil trenerja Malkya Mackaya, ki je valižansko moštvo lani popeljal v Premiership.
SORODNE NOVICE
Silva zdaj ve, da je zvezda
15.12.2017 | Evropske lige
Zdi se, da se konec bliža
15.12.2017 | Evropske lige
Kahn: Moral bi v United
15.12.2017 | Evropske lige
Sturridge je všeč Valencii
15.12.2017 | Evropske lige
Özil prej v United kot v Barco
15.12.2017 | Evropske lige
Nov dokaz, da nimamo sreče
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Škot Malky Mackay je nekaj dni pred novim letom končal burno avanturo na klopi Cardiff Cityja, kjer je njegovo javno pranje umazanega perila z lastnikom kluba, singapurškim poslovnežem Vincentom Tanom, zanetilo pravo navijaško vstajo. Mackay je Cardiff lani po 52 letih čakanja popeljal v najmočnejšo angleško ligo, prve resnejše težave pa so nastopile oktobra, ko je Tan odpustil njegovega dolgoletnega zaveznika in glavnega kadrovika Iaina Moodya ter njegovo delo zaupal 23-letnemu Kazahstancu Ališerju Apsalamovu, sicer prijatelju njegovega sina.

Tan je pred tedni Mackaya javno pozval naj odstopi, mu nato očital, da je za nakupe zapravil preveč denarja, agonijo pa naposled končal v petek, ko se je po porazu proti Southamptonu odločil prekiniti njegovo pogodbo.

"V javnosti je bilo veliko preveč pranja umazanega perila, a poudarjam, da to ni bilo moje maslo. V zadnjih mesecih je bilo temu namenjeno veliko pozornosti, a se namenoma na vsa podtikanja nisem želel odzvati. Sprejel sem odločitev, da zaradi interesov kluba, navijačev in javnosti tako ne gre več naprej, saj si takšne distrakcije preprosto nismo mogli privoščiti,"
je v sporočilu za javnost zapisal med navijači Cardiffa sila nepriljubljeni Tan.

Enainštiridestletni Mackay je že šesta trenerska žrtev letošnje sezone v Angliji, saj so pred njim službo izgubili že Paolo Di Canio (Sunderland), Ian Holloway (Crystal Palace), Martin Jol (Fulham), Steve Clarke (West Bromwich) in Andre Villas Boas, ki je zapustil klop Tottenhama.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE