Anže Zajič   12. marec 2012
Cagliari odpustil trenerja in najel starega znanca

Še petnajsta trenerska žrtev

Biti trener v Italiji je sila nehvaležen poklic. Klubi v Serie A so v tej sezoni odpustili že petnajst trenerjev, kot zadnji je zamenjavo na svoji klopi izvedel Cagliari.
SORODNE NOVICE
Iličič dvakrat za remi proti L...
17.12.2017 | Evropske lige
Video: Iličić z volejem zadel ...
17.12.2017 | Evropske lige
Gattuso: Poraz je ponižujoč
17.12.2017 | Evropske lige
Marek Hamšik je izenačil rekor...
17.12.2017 | Evropske lige
Aroganca? Podcenjevanje? Perot...
17.12.2017 | Evropske lige
Fassone: Donnarumma ne more od...
16.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
To je v Italiji že standardna praksa - Cagliari je odpustil trenerja, na njegovo mesto pa postavil strokovnjaka, ki je klub vodil že pred tem. Novi je tako stari, klub iz Sardinije bo poskušal do boljših rezultatov pripeljati Massimo Ficcadenti. Slednji se je moral posloviti lanskega novembra, ko ga je uprava odpustila in na njegovo mesto postavila Davideja Ballardinija. Toda slednjemu nikakor ni šlo, usoden pa je bil visok poraz proti Napoliju, ki je bil v petek boljši kar s 6:3.

Cagliari je v Serie A brez zmage že zadnje štiri kroge, na zadnjih treh tekmah je trikrat izgubil. 44-letni Ficcadenti je klub prvič prevzel avgusta lani, ko je zamenjal Roberta Donadonija, v svoji karieri pa je vodil tudi Avellino, Pistoiese, Verono, Reggino, Piacenzo in Ceseno. Dodajmo, da je v tej sezoni v Serie A brez službe ostalo že kar 15 trenerjev. Toliko jih skupaj niso odpustili prvoligaški klubi iz Anglije, Nemčije in Francije. Le Španija se lahko približno kosa z devetimi trenerskimi žrtvami v tej sezoni.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE