Anže Zajič   21. januar 2014
Lastnik Cagliarija bi se preselil v Anglijo

Cellino kupuje Leeds United

Massimo Cellino, ki že vrsto let vodi italijanski klub Cagliari, bi dejavnost že v kratkem lahko razširil v Anglijo. Govori se, da razmišlja o nakupu delnic Leeds Uniteda.
SORODNE NOVICE
Wenger: Sanchez je pred vrati ...
18.1.2018 | Evropske lige
SPAL bo Partizanu speljal odli...
18.1.2018 | Evropske lige
Juventus bo za Cana naredil vs...
18.1.2018 | Evropske lige
Sturridge? Če že, samo na poso...
18.1.2018 | Evropske lige
Liverpool je Grujića posodil v...
17.1.2018 | Evropske lige
Uradno: Walcott je Evertonov
17.1.2018 | Evropske lige
(foto: splet)
Leeds United sodi med tiste klube iz Anglije, ki imajo tujega lastnika. Nekdanji polfinalist Lige prvakov je v lasti podjetja iz Bahrajna, njegov predsednik je Salah Nooruddin. Toda že v kratkem bi se lahko zgodila sprememba, za nakup kluba s štadiona Elland Road naj bi se namreč ogrel poslovnež iz Italije. Ne kdorkoli, gre za možakarja, ki je dobro poznan v svetu nogometa. Massimo Cellino že vse od leta 1992 dalje vodi Cagliari, toda po letih grenkih sporov z lokalnimi oblastmi naj bi se tega počasi naveličal. Potem ko so odgovorni vnovič Cagliariju zagrozili, da se bo moral spet preseliti drugam, saj domači štadion še vedno ni v skladu s pravili, je Cellino menda sprejel odločitev, da bo prodal tega člana Serie A. In se - očitno - preselil na Otok.
 
Podjetje Gulf Finance House (GFH), ki je Leeds United prevzelo leta 2012, je pred nekaj dnevi že prodalo določen lastniški del, menda sta ga kupila direktor kluba David Haigh in direktor enega od sponzorjev kluba Andrew Flowers. Za preostale delnice naj bi zanimanje pokazal Cellino, ki pa o tem ni želel govoriti z novinarji. Vse, kar je dejal, ko so ga pobarali o tem, je bilo: "Vračam se v Miami!" Na Floridi namreč živi...
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
Juventino 21.1.2014, 23:32 Prijavi komentar
Leeds se je v teh letih prebil iz 4. v drugo ligo, bili so tudi blizu kvalifikacijam za premier, zato jih ni za odpisati. Poglej Southampton.
nananananananana 21.1.2014, 16:48 Prijavi komentar
City in Chelsea ne more postati, ker je klub finančno v razsulu. Ne verjamem da bo nekdo tako razsipaval denar. Pa nobenden nebo hotu it v championship igrat. Žal so tudi slava in uspehi že pozabljeni.
ja.majka 21.1.2014, 15:36 Prijavi komentar
to pa lahko postane dobra investicija... Leeds ima ogromno (glasnih) navijačev, dokaj velik stadion, itd... torej vse, da postane naslednji City ali Chelsea... ampak vseeno mislim, da Cellino ni neki tajkun, tak da ja...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE