Damjan Tratnik   29. september 2010
Bursaspor se je odpovedal dresom, ki so podobni Celticovim

Lahko bi izzivali, a ne bodo

V drugem krogu Lige prvakov se bosta v Glasgowu pomerila škotski klub Rangers in Bursaspor iz Turčije. Gostje bi lahko igrali v dresih, ki so podobnim Celticovim, a ne bodo izzivali.
SORODNE NOVICE
Liga prvakov: danes ob 12.00 ž...
11.12.2017 | Evropski pokali
Marcos Tavares, prava legenda
7.12.2017 | Evropski pokali
Ganso: Handanović je branil vs...
7.12.2017 | Evropski pokali
Martin Milec igra v življenjsk...
7.12.2017 | Evropski pokali
Tavares: Uf, kako sem si želel...
7.12.2017 | Evropski pokali
Po zmagi proti Cityju je spreg...
7.12.2017 | Evropski pokali
(foto: Getty Images)
Turški prvoligaš Bursaspor ima za tekme v gosteh izdelane drese, ki so na prvi pogled povsem podobni tistim, ki jih nosijo nogometaši Celtica. To seveda ne bi bilo nič nenavadnega, če v drugem krogu najelitnejšega tekmovanja Turkov ne bi čakalo gostovanje na Ibroxu, štadionu v Glasgowu, na katerem domujejo Rangersi. Slednji so največji rival Celtica, da se navijači obeh škotskih klubov ne marajo, ni skrivnost. In ker pri Bursasporju nočejo izzivati in še povečati napetost, so se odločili, da tokrat ne bodo nosili dresov z zeleno-belimi vodoravnimi črtami.

"Nogometaši bodo imeli oblečene drese, ki so podobni tistim od Ajaxa. Takšne smo nosili že proti Valencii. Od svojih varovancev pričakujem nadzorovano agresivnost, seveda pa ni razloga, zakaj bi še dodatno podpihovali strasti. Igrali bomo na trdo in zagotovo ne bomo varčevali z močmi, zares pa nočemo nikogar provocirati. Takšna je pač naša miselnost," pravi trener Bursasporja Ertugrul Saglam, nogometaš Ivan Ergić dodaja: "Res je, da bi lahko nosili drese, podobnem tistim, ki jih ima Celtic, toda sem nismo prišli, da bi izzivali kogarkoli. Smo poštena ekipa, ki se zgleduje po smernicah fair playja. Na igrišču smo brez milosti, a pošteni in zagotovo ne umazani."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE