Uredništvo    23. september 2016
Angleška zveza je ostro kaznovala napadalca Burnleyja

Štiri tekme zaradi štiri leta starih tvitov

Angleška nogometna zveza (FA) je napadalca Burnleyja Andreja Graya zaradi homofobnih tvitov, ki jih je objavil leta 2012, kaznovala s štirimi tekmami prepovedi igranja.
SORODNE NOVICE
City zmagal že 14. zapovrstjo ...
10.12.2017 | Evropske lige
City je gospodar Manchestra in...
10.12.2017 | Evropske lige
Conte: Govoriti o naslovu je m...
10.12.2017 | Evropske lige
Defoe v slogu Van Bastna in Os...
10.12.2017 | Evropske lige
Če ne marate Manchester Cityja...
10.12.2017 | Evropske lige
Mourinho: Malo vetra in igralc...
9.12.2017 | Evropske ligeAngleška nogometna zveza (FA) je v primeru napadalca Burnleyja Andreja Grayja pokazala doslednost, saj ga je kaznovala, čeprav so od njegovega "greha" minila že dolga štiri leta. Gray je leta 2012 nastopal pri amaterskem nižjeligašu Hinckley Unitedu in si najbrž niti pomisliti ni upal na to, da bo nekoč nastopal v elitni Premier League. Gray je tedaj preko twitterja objavil homofobno naravnano sporočilo, v katerem je zapisal: "Ali so vsepovsod okoli mene gayi? #zgorite #umrite #slabomijeobvas".

Pred štirimi leti so imela njegova sporočila najbrž omejen doseg, po tekmi proti Liverpoolu, na kateri se je ob  zmagi Burnleyja vpisal med strelce, pa so tviti znova privreli na površje, zato je FA morala ukrepati. Grayju je izrekla štiri tekme prepovedi igranja, Gray pa se je že javno opravičil za neprimerne izjave ter dejal da je danes povsem drugačna oseba in da zapisanih tvitov nikakor ni mislil resno.

"Verjamemo, da bo kazen na račun starih objav na socialnih omrežjih služila kot opozorilo vsem ostalim profesionalnim nogometašem ter vsem udeležencem v širšem športu," so zapisali pri Burnleyju.

Zveza je Grayu poleg suspenza naložila še 25 tisoč funtov denarne kazni.

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
LFC Star 23.9.2016, 20:10 Prijavi komentar
In ravno igralec, ki je podal in zabil proti Liverpoolu, pismo no :D
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE