Miran Zore   26. april 2011
Delal bi v Borussii iz Mönchengladbacha

Effenberg bo športni direktor

Tako vsaj trdijo nemški mediji, ki poročajo, da si bo Stefan Effenberg nadel kravato in sedel v naslanjač. Postal naj bi športni direktor Borussie Mönchengladbach.
SORODNE NOVICE
Bundesliga: Bayern in 17 sopot...
18.12.2017 | Evropske lige
Bundesliga: Šov v Hannovru, šo...
17.12.2017 | Evropske lige
Bayern lahko plača največ 60 a...
17.12.2017 | Evropske lige
Kahn: Moral bi v United
15.12.2017 | Evropske lige
Napadalec Atletica mora garati
15.12.2017 | Evropske lige
Cristiano? Včasih ne bi smel ....
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
V Nemčiji je tako, da številni nekdaj uspešni nogometaši danes opravljajo pomembne funkcije v nogometu. Nekateri so trenerji, drugi direktorji, spet tretji celo predsedniki. Stefan Effenberg, nekdanji nogometaš Bayerna in nekdanji nemški reprezentant, se je vsega tega doslej uspešno izogibal. Toda tudi njemu povezovanje zdaj s tem, nato z drugim klubom ni ušlo. Stvari pa so danes prišle že tako daleč, da so nemški mediji prepričani, da bo "Effe" v kratkem zavihal rokave in se lotil dela. In res, Effenberg naj bi postal športni direktor Borussie iz Mönchengladbacha.

Pisal je navijačem

Effenberg je namreč nekdanji nogometaš Gladbacha, pri katerem je tudi začel svojo uspešno igralsko kariero. Leta 1995 je s klubom osvojil tudi zadnjo lovoriko, slavil je namreč v finalu pokalnega tekmovanja. "Kemija" med Effenbergom in Gladbachom je tako prisotna že od nekdaj. Še posebej pa zdaj, ko klubu ne gre in bo v prihodnji sezoni verjetno znova igral v drugi ligi. Da bi pomagal, je Effenberg že povedal, zdaj pa naj bi si celo prizadeval, da bi se zamenjala vodstvena struktura kluba.

"Borussia je v mojem srcu. Že večkrat sem dejal, da sem pripravljen pomagati. Tudi, če klubu ne gre," je dejal Effenberg, ki je glavni kandidat "Iniciative za Borussio", s pomočjo katere naj bi padla trenutna vodstvena struktura kluba. Effenberg naj bi postal športni direktor kluba, skupaj z njim pa naj bi v Borussio prišli še nekateri novi obrazi. Effenberg je pisal navijačem in jih zaprosil za pomoč pri "revoluciji". Borussia iz Mönchengladbacha, predzadnji klub Bundeslige, bi jo vsekakor potrebovala...
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE