Uredništvo    20. november 2016
Thomas Tuchel po zmagi na Klassikerju

Vedeli smo, da bo težko

Kar sedem tekem je trajalo, da je Borussia Dortmund znova premagala Bayern. Včeraj ji je to uspelo, z zmago pa so se rumeno-črni znova vrnili v bitko za naslov prvaka.
SORODNE NOVICE
Pulišić podrl rekord Donovana
15.12.2017 | Evropske lige
Dortmund? Van Gaal nima časa z...
14.12.2017 | Evropske lige
Nagelsmann ni bil v stikih z D...
12.12.2017 | Evropske lige
Bosz odpuščen, novi trener Dor...
10.12.2017 | Evropske lige
Peter Bosz: To je verjetno moj...
9.12.2017 | Evropske lige
Lahm v eminentni družbi častni...
7.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Borussia iz Dortmunda je včeraj pokazala veliko mero šampionskih ambicij in se z zmago proti Bayernu vrnila v bitko za naslov nemškega državnega prvaka. Trener Borussie Thomas Tuchel je pričakoval težko tekmo in jo tudi dočakal. 

"Bilo je zares težko. Proti Bayernu ne moreš pričakovati, da boš tekmo končal brez plavega očesa in bolečin. To je bil tudi naš moto, da bomo vztrajali do konca, ne glede na to, kako težko bo. Zapravili smo nekaj velikih priložnosti, ubranili smo svoj gol, zato je bila ta predstava super."

V Bundesligi zdaj, ko je Bayern v Dortmundu ostal povsem brez točk, vodi novinec v ligi RB Leipzig. Tuchel je prepričan, da Nemčija spremlja zgodbo "nemškega Leicester Cityja". 

"Leipzig ni muha enodnevnica, stvar je skrajno resna. Stvar lahko primerjamo s tem, kar smo lansko sezono videli v Angliji. Leipzig gre lahko po enaki poti kot Leicester City. V to sem prepričan, potem ko sem videl njihove tekme."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE