Uredništvo    8. februar 2017
Navijaški spopadi v Dortmundu še odmevajo

Tuchel obsodil incidente

Trener Borussie Dortmund Thomas Tuchel je, vsaj delno, obsodil ravnanje navijačev Dortmunda, ki so bili vpleteni v nasilne dogodke ob sobotni tekmi z RB Leipzigom.
SORODNE NOVICE
Cena za Aubameyanga je 70 mili...
18.1.2018 | Evropske lige
Aubameyang in Mkhtarjan skupaj...
17.1.2018 | Evropske lige
Dortmund bi obrambo dopolnil s...
17.1.2018 | Evropske lige
Dortmund od Basla kupil Akanji...
15.1.2018 | Evropske lige
Prihodnjo sezono bo trener Bay...
14.1.2018 | Evropske lige
Bundesliga: Dortmund remiziral...
14.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Pomembna zmaga Borussie Dortmund v boju za prva mesta v 1. Bundesligi nad RB Leipzigom (1:0) je ostala kar malce v senci dogodkov ob zelenici. Številni napadi na privržence "bikov" so pustili grenak priokus, a zgodba še zdaleč ni zaključena. Obetajo se ostre kazni, ki jih je napovedala Nemška nogometna zveza (DFB), v torek pa je ravnanje privržencev črno-rumenih obsodil tudi trener članskega moštva Thomas Tuchel.

Težave so se na stadionu Signal Iduna Park začele, ko se je skupina navijačev Lepziga bližala vhodu na tribune, kjer so jih začeli obmetavati s kamenjem in pločevinkami. Poškodovani so bili tudi štirje policisti in policijski pes, po podatkih policije pa so podali 28 prijav zaradi različnih prestopkov, ki vključujejo tudi eksplozivna sredstva, napade, povzročitve poškodb oseb in predmetov ter kraje.

Navijači BVB so pred tekmo sicer napovedali, da bodo protestirali proti klubu, ki naj bi ga"umetno" ustvarilo podjetje Red Bull, a v torek niso naleteli na odobravanje trenerja članskega moštva Tuchla. Ta kljub ne ravno visoki podpori med privrženci BVB ni skoparil s kritikami na račun navijačev, ki so delali težave, vseeno pa je pohvalil famozni rumeni zid, tribuno s stojišči, na kateri so zbrani najbolj zvesti privrženci črno-rumenih.

Tuchel je dejal, da morajo gledalci "še posebej v Dortmundu" na stadion z otroci in družino priti nemoteno, si pa je zaželel, da ne bi kazen škodovala vsem navijačem kluba. Čeprav so rumeni zid v nemški javnosti zdaj preimenovali v "zid sramote", Tuchel ni šel tako daleč, čeprav je lahko videl tudi veliko žaljivih transparentov.

"Jaz bi se od tega oddaljil. Tega nisem dojel kot zid sovraštva, to sem dojel kot zelo čustveno, zelo so nas podpirali. Videl sem transparente, kako veliko jih je bilo. A nisem jih prebral. Je pa velika razlika med izobešanjem transparentov in tem, kar se je zgodilo izven stadiona,"
je opozoril Tuchel. 

Nekdanji trener Mainza 05 je nato priznal, da so šli navijači z nekaterimi napisi in gesli predaleč, a da med tekmo s tem niso škodovali nikomur. Vsaj telesno ne.

"To škoduje duši, škoduje poštenosti, a nisem videl zidu sovraštva. Del mene je trener, ki doživlja čustva. Rumeni zid pa je preprosto unikaten v Evropi. Ne želimo si žaljivih transparentov in ne želimo si nasilja," dodaja Tuchel, ki je dal svojo besedo, da nekateri, ki jih na južni tribuni pozna, nikoli ne bi niti "razmišljali o nasilju nad drugimi ljudmi". 

"Zidu ne bom gledal nič drugače, a nekateri naši navijači so močno prestopili mejo in to obsojamo," je sklenil Tuchel.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
nananananananana 8.2.2017, 23:33 Prijavi komentar
Huligane Lamus tu podpira.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE