Uredništvo    10. maj 2017
Trener Niceja je zelo zaželen v Nemčiji

Švicarski čudodelec menja Tuchla?

Francoska radijska postaja RMC poroča, da je trener Niceja Lucien Favre eden osrednjih kandidatov za prevzem vodenja nemškega velikana Borussie iz Dortmunda.
SORODNE NOVICE
Koln je zaklet: po vodstvu s 3...
10.12.2017 | Evropske lige
Bosz odpuščen, novi trener Dor...
10.12.2017 | Evropske lige
Peter Bosz: To je verjetno moj...
9.12.2017 | Evropske lige
Video: Kevin Kampl v polno
9.12.2017 | Evropske lige
Sandro Wagner bo "back-up" za ...
8.12.2017 | Evropske lige
Pogrom Bundeslige v evropskih ...
7.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
V Nemčiji se širijo govorice, da vodstvo Dortmunda ni najbolj zadovoljno z delom trenerja Thomasa Tuchla, ki je sicer izpolnil osnovne klubske cilje, a Dortmundova sezona v Bundesligi še zdaleč ni bila navdušujoča. Francoska radijska postaja RMC trdi, da so v Dortmundu Tuchlovega naslednika idenfiticirali v starem znancu nemške prvoligaške karavane Lucienu Favreju, kateremu se nasmiha, da bo prvič v trenerski karieri dobil priložnost na klopi katerega od največjih evropskih klubov.

Devetinpetdesetletni Švicar ima v Nemčiji za seboj dve izjemno pozitivni trenerski izkušnji in sicer na klopi Herthe, ki je pod njegovim vodstvom v nemškem prvenstvu zasedla četrto mesto, ter na klopi Borussie iz Monchengladbcha, s katero je v Bundesligi zasedel četrto oziroma tretje mesto.

Favre se je pred pričetkom letošnje sezone preselil v Francijo, kjer je spisal še en velik trenerski uspeh, saj se je Nice pod njegovim vodstvom že uvrstil v kvalifikacije za uvrstitev v Ligo prvakov, saj v francoskem prvenstvu tik pred koncem sezone zaostaja zgolj za Monacom in Paris Saint Germainom.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE