Uredništvo    6. julij 2015
Alen Ožbolt uradno posojen Borussii iz Dortmunda

Prestop v rangu Jana Mlakarja

Domžale so danes uradno potrdile selitev Alena Ožbolta v Borussio iz Dortmunda. Nemci so ga vzeli na dveletno posojo, če bo prišlo do odkupa pogodbe, bo prestop podoben tistemu Jana Mlakarja v Fiorentino.
SORODNE NOVICE
Dortmund? Van Gaal nima časa z...
14.12.2017 | Evropske lige
Lewandowski že med najboljšimi...
14.12.2017 | Evropske lige
Bayern je bil milosten do kozl...
13.12.2017 | Evropske lige
Heynckes: Kakšen Leno, saj ima...
12.12.2017 | Evropske lige
Prva liga: Črna jesen za slove...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Nagelsmann ni bil v stikih z D...
12.12.2017 | Evropske lige
(foto: uradna spletna stran kluba)
Kar nekaj časa je trajalo, da so pri Borussii iz Dortmunda uredili vse formalnosti glede potrditve prihoda Alena Ožbolta, ki s soigralci pri drugi ekipi omenjenega nemškega velikana trenira že nekaj časa. Danes je prestop, ki je v bistvu posoja, uradno potrjen. Borussia si je usluge nogometaša iz Žužemberka zagotovila za dve leti, prav tako ima možnost odkupa njegove pogodbe. Podobno kot v primeru Jona Gorenca Stankovića, ki so ga Nemci preobrazili v branilca, trenutno pa je s prvo ekipo na pripravah na Japonskem.

Če bo Dortmund Ožboltovo pogodbo odkupil, bo prestop podoben tistemu Jana Mlakarja v Fiorentino, trdi športni direktor kluba Matej Oražem: "Pogovori z Borussio so bili dolgotrajni, kajti naša osnovna želja je bila, da odkup Alena realiziramo takoj. Zaradi izpada druge ekipe nemškega kluba in menjave na mestu glavnega trenerja prvega moštva, to enostavno ni bilo možno. Na koncu je odločila velika Alenova želja in dejstvo, da gre naš klub v takšnih primerih igralcem nasproti, v kolikor je jasno, da je to za njihov nogometni razvoj najbolje. Igranje in treniranje v enem najboljših in največjih klubov na svetu to vsekakor je. Tudi Borussia je bila v tem okviru korektna in tako smo pogoje v primeru realizacije posla precej izboljšali. Prestop, v kolikor do njega pride, v kar smo glede na Alenove kvalitete in njegovo odločenost prepričani, bo sodil v kategorijo največjih prestopov mladih igralcev našega kluba. Primerjamo ga lahko s prestopom Jana Mlakarja v Fiorentino."

Oražem je še dodal, da so Domžale zasledovale v prvi vrsti interes igralca, ki je tako dobil priložnost za dokazovanje v zahtevnejšem okolju. Ožbolt je medtem za drugo ekipo Dortmunda že odigral prvo tekmo in tudi že zabil en gol. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
Borusse09 7.7.2015, 06:48 Prijavi komentar
Ožbolt že zabil na prijateljski za končnih 4:0. Igral je drugi polčas!
tomjaz 6.7.2015, 17:53 Prijavi komentar
Stankovič je spet zraven na pripravah pri prvi ekipi in to je dobro za njega in tudi Domžale.
lej ga tega 6.7.2015, 14:09 Prijavi komentar
Mislm da je naslov popolnoma nesmiselen. Kaksen je to rang Mlakarja? Prej bi bilo smisleno posoja z možnostjo odkupa kot v primeru Mlakarja. Drgač pa srečno poba in tudi če se vrne bodo Domžale mele super nogometaša za razmere ki vladajo v slo. Nogometu.
LI1 6.7.2015, 13:38 Prijavi komentar
Mislim da bosta oba upravičila svoj talent. Stankovič je že lani odigral skoraj vse tekme. Manjkal je mislim da le zaradi kartonov na nekaj tekmah. Prav tako je že odigral vse skupaj 90. minut na obeh prijatlskih tekmah prve ekipe Borussie. Na prvi tekmi je odigral drugi polčas, na drugi tekmi pa prvi polčas. Sicer nevem če bo igral v 4. ligi ali ne (če ima kdo to informacijo ali gre na posojo ali ne?). Ožbolt pa je že na preizkušnji kazal svoj talent in seveda upam da bo nekoč prvi napadalec. Seveda upam da nebo poškodb.
Ronnie_10 6.7.2015, 13:27 Prijavi komentar
upam, da so vseen kej keša dobil že zdej. K če ne je to dokaj neumen posel domžal. 2 leti so brez igralca, vso tveganje je na njih (če se poškoduje, ne upraviči talenta itd.), BVB pa lahk le profitira (če bo napredoval po pričakovanjih, ga lahk kupijo, drgač pa niso zgubil nič:)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE