Uredništvo    13. april 2017
Nemška policija aretirala eno osebo v zvezi z napadom na avtobus Dortmunda

Policija sumi islamiste

Nemška policija je v zvezi z bombnim napadom na avtobus Dortmunda osumila dve osebi, ki naj bi pripadali"islamističnemu gibanju". Eni so že odvzeli prostost.
SORODNE NOVICE
Unai Emery: Bolje z Realom zda...
11.12.2017 | Evropski pokali
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropski pokali
Liga prvakov: Real s PSG, Barc...
11.12.2017 | Evropski pokali
Liga prvakov: danes ob 12.00 ž...
11.12.2017 | Evropski pokali
Bosz odpuščen, novi trener Dor...
10.12.2017 | Evropske lige
Peter Bosz: To je verjetno moj...
9.12.2017 | Evropske lige
(foto: /)
Nemška policija je vpela vse sile pri iskanju krivcev za srhljiv bombni napad na avtobus Borussie iz Dortmunda, zaradi katerega je bila v torek predvidena tekma četrtfinala Lige prvakov proti Monaco preložena za en dan. Odgovornost sta uradno priznali dve skupini, katerih identiteta pa še ni znana – v bližini eksplozije je policija našla pisma, ki napeljujejo na to, da so imeli napadalci islamistično ozadje, na spletu pa je odgovornost prevzela tudi skrajna levičarska skupina, a je policija po preiskavi izrazila globok sum v istovetnost njenih zapisov.

Nemški mediji poročajo, da sta osumljeni dve osebi, od katerih naj bi eno že aretirali, za drugo pa naj bi bil že v pripravi nalog za aretacijo. Tiskovni predstavnik javne tožilke Frauke Koehler je potrdil poročanje medijev, da je eksplozivno telo vsebovale kovinske drobce in da so v eksploziji šrapneli raztrgali naslanjalo na sedežu na avtobusu. Policija napad tretira kot teroristično dejanje, čeprav doslej motiv še naprej ostaja nejasen.

V  pismih, ki jih je policija našla v bližini napada – bombe so bile skrite za živo mejo in aktivirane na daljavo – naj bi napadalci zahtevali umik nemških letal Tornado iz Sirije ter zaprtje ameriške vojaške baze v mestu Ramstein.

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
OGLAŠEVANJE