Uredništvo    13. april 2017
Nuri Sahin o eksploziji in posledicah

Nogomet tokrat odstopa mesto življenju

"Nogometaši veliko zaslužimo, smo privilegirani in nogomet je zelo pomemben, toda na svetu je veliko več od nogometa," pravi Nuri Sahin, še vedno v šoku po eksploziji v Dortmundu.
SORODNE NOVICE
Nagelsmann ni bil v stikih z D...
12.12.2017 | Evropske lige
Unai Emery: Bolje z Realom zda...
11.12.2017 | Evropski pokali
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropski pokali
Liga prvakov: Real s PSG, Barc...
11.12.2017 | Evropski pokali
Liga prvakov: danes ob 12.00 ž...
11.12.2017 | Evropski pokali
Bosz odpuščen, novi trener Dor...
10.12.2017 | Evropske lige

Po koncu včerajšnje tekme med Dortmundom in Monacom je pred kamero stopil Nuri Sahin. Nogometnih tematik z novinarjem tokrat nista "obdelovala", Turek je govoril le o tem, kako je vse skupaj izgledalo ob in po eksploziji, deloval je še vedno pod vtisom neljubega dogodka, ki je močno zaznamoval nogometaše Borussie.

"Težko je govoriti o tem. Ko smo to v preteklosti gledali po televiziji, je bilo to nekje daleč stran od nas. Zgodilo se je tudi na silvestrovo, v Carigradu, v moji domovini. To je bilo blizu, a hkrati še vedno daleč. Zdaj smo sami videli, kako je v takšni situaciji, tega ne privoščim nikomur. 

Ljudje verjetno ne razumejo. Če sem iskren, dokler nisem v drugem polčasu prišel na igrišče, sploh nisem mogel razmišljati o nogometu. Sinoči se nisem zavedal, kaj se je zgodilo. Ko sem prišel domov, sta me na vratih čakala žena in sin, šele takrat sem se zavedel, kakšno srečo smo imeli. Vem, da je nogomet zelo pomemben, radi ga imamo, trpimo zaradi njega, vem, da smo privilegirani in veliko zaslužimo, ampak smo ljudje. Veliko več je na tem svetu kot le nogomet in v torek smo to spoznali.

Še kar dobim kurjo polt. Ko smo bili na avtobusu... Nikoli ne bom pozabil teh obrazov do konca življenja. Videl sem Marca (Batraja, op.p.), videl sem Schmelzerja... Bilo je neverjetno
."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE