Uredništvo    23. julij 2015
Kevin Kampl o pričakovanjih pred novo sezono v dresu Dortmunda

Ko sem prišel, je bilo težko

Kevin Kampl je priznal, da je, ko je prišel v Dortmund, predolgo živel v hotelu, ker ni našel ustrezne hiše. Tudi privajanje na novo ekipo je trajalo kar dolgo. Zdaj je adaptacija mimo, cilji pa so znova visoki.
SORODNE NOVICE
Vidal lahko poleti gre, ker pr...
21.1.2018 | Evropske lige
Bundesliga: Kampl z Leipzigom ...
20.1.2018 | Evropske lige
Potrjeno: Prispela prva ponudb...
20.1.2018 | Evropske lige
Heynckes: Aubameyang in Dembel...
20.1.2018 | Evropske lige
Veter pretresal streho Volkswa...
20.1.2018 | Evropske lige
Zavrnil Maribor, podpisal za F...
19.1.2018 | Evropske lige
(foto: uradna spletna stran kluba)
Slovenski reprezentant Kevin Kampl je bil danes eden od dveh gostov Borussie iz Dortmunda na tiskovni konferenci. Pravzaprav se je doslej malokrat zgodilo, da je Kampl dobil priložnost pred sedmo silo, zato je priložnost izkoristil za to, da je pojasnil, kako je doživljal prvih šest mesecev v Dortmundu. Poudaril je, da ni bilo lahko.

O prihodu v Dortmund
"Sprva mi je bilo zelo težko. Prišel sem iz Avstrije, imeli smo deset točk prednosti pred prvim zasledovalcem, igrali smo tudi v ligi Europa. Potem sem prišel v velik klub, kar seveda ni lahko. Težko se je bilo spopasti s situacijo, v kateri je bil klub. Poizkusil sem se vključiti, ampak sem dolgo potreboval, da sem v Dortmundu sploh našel hišo. Dolgo sem živel v hotelu, kar ni bilo prijetno. Pomembno je bilo, da sem se prilagodil. Zdaj si želim, ko imamo novega trenerja, da bi si priboril mesto v začetni enajsterici.

O menjavi trenerja
Jürgena Kloppa sem poznal le pet mesecev. Vesel sem, da sem dobil to možnost, Jürgen je super trener in super človek. Dober občutek pa imam tudi za Thomasa Tuchla. Na treningih je zabavno. Imamo dober kader. Popraviti moramo stvari, ki jih v prejšnji sezoni nismo dobro počeli. Če nam bo to uspelo, potem lahko premagamo vsakogar. Pritisniti moramo na plin in dobro začeti sezono. 

O ciljih v novi sezoni
Če igraš za Dortmund, so cilji in pričakovanja visoki. To obdobje moramo izkoristiti in priti v dobro formo, da bomo dobro začeli sezono. To je vedno izjemno pomembno. Želimo si zagotoviti igranje v Ligi prvakov ter priti med prve tri. Prepričan sem, da po kvaliteti sodimo tja. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
viribusunitis 23.7.2015, 23:48 Prijavi komentar
ZadyGaming link zate... https://en.m.wikipedia.org/wiki/NK_Olimpija_Ljubljana_(2005)
homc666 23.7.2015, 18:35 Prijavi komentar
ajde kampl eksplodiri zdaj v dortmundu.
D.U.P.A. 23.7.2015, 17:25 Prijavi komentar
Ma ni on iz Solingena, ki niti ni toliko oddaljen od Dortmunda? Ki lahko bi živel tam.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE